Està en: INICI > Notícies

Castell distribueix 38.000 imants per conscienciar sobre la correcta gesti dels voluminosos

Divendres, 18 de Juny de 2021

Foto de la noticia

Una composici amb la figura del Fadr com a referncia serveix com a imatge de la campanya

Audio de Ignasi Garcia, regidor de Reciclatge i Gesti de Residus


La Regidoria de Reciclatge i Gesti de Residus activa una campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importncia de dipositar correctament voluminosos i aparells electrnics. Com a part daquesta acci, el consistori distribuir un total de 38.000 imants a les llars de la ciutat amb informaci sobre la recollida de voluminosos i el servei decoparcs fixes i mbils a Castell. La campanya se suma a les diferents accions impulsades per la Regidoria i lequip deducaci ambiental.

La imatge utilitzada per a la campanya s un disseny del Fadr, un figura en qu sintegren imatges de voluminosos amb els colors corresponents a cada fracci, aix com informaci sobre la recollida selectiva a Castell. Cal assenyalar que el text apareix en quatre idiomes: el valenci, castell, romans i rab, amb lobjectiu darribar a la major part de la ciutadania possible.

La collaboraci de la ciutadania esdev clau per tal dassolir una ciutat ms neta i ms sostenible, ha explicat el regidor de Reciclatge i Gesti de Residus, Ignasi Garcia. Ledil ha assegurat que amb aquesta actuaci volem transmetre que la lluita front a lemergncia climtica comena a casa, i que la correcta gesti dels residus tamb s responsabilitat de totes i tots a ttol individual. Noms aix aconseguirem el nostre objectiu.

Garcia ha presentat aquest mat la campanya davant del Fadr, acompanyat pels responsables de lestudi castellonenc que nha dissenyat la imatge, Joan Rojeski, i per lequip deducaci ambiental del consistori les persones que sn la nostra veu al carrer i tamb les nostres orelles, ja que part de la seua tasca s transmetrens el que la ciutadania necessita per avanar en sostenibilitat.

Les llars de Castell comenaran a rebre el materials daquesta campanya a partir de la setmana prxima a la bstia de casa. Amb lenviament, sadjunta un full amb indicacions per al correcte funcionament de la gesti dels residus de la ciutat. La Regidoria de Reciclatge i Gesti de Residus facilita ac tamb els horaris i les ubicacions dels ecoparcs en els mateix document.

Cal recordar que lAjuntament de Castell ha triplicat el servei de lecoparc mbil en els ltims mesos. En eixe sentit, lhorari actual s de 07.15 a 13.15 hores per al cami de lecoparc, mentre que el contenedor multiusos funciona de 07.15 a les 14.15 hores. Per la vesprada, el servei est actiu des de les 14.15 a 20.15 hores, en els dos casos.

Aquest fet ha contribut a qu la recollida de voluminosos augmente un 64% durant el primer quadrimestre de 2021, respecte el mateix perode del 2020. A ms, el consistori ha clausurat 51 abocadors incontrolats i ha realitzat una campanya informativa per tal de regularitzar aquests punts negres de la capital de La Plana.

Consolidaci del contenidor marr

Durant el primer quadrimestre de lany, Castell ha recollit 3.200 tones de residus. Un ter del total de la recollida selectiva correspon a matria orgnica, fet que demostra com es consolida ls del contenidor marr. A ms, la resta de fraccions continuen en augment.

El consistori tamb ha realitzat campanyes per conscienciar sobre el Reciclatge a les llars de Castell. Per tal dassolir aquest objectiu, la Regidoria de Reciclatge i Gesti de Residus ha repartit vora 10.000 bosses de rfia i 1.000 mini cubs amb els distints colors de la recollida selectiva. Els primers repartiments es van realitzar a prop dels punts de recollida i dels ecoparcs mbils i fixes. A ms, lequip deducaci ambiental ha realitzat jornades informatives i tallers infantils per fer manualitats amb materials reutilitzats.

Foto de la noticiaSegueix-nos: