Està en: INICI > Notícies

Lalcalde de Castell, Alberto Fabra, qualifica a la nova Ciutat Esportiva del C.D. Castell com "moderna i modlica ja que s un projecte ambicis per a un club de Primera"

Dimarts, 13 de Novembre de 2007

Lalcalde de Castelló, Alberto Fabra, ha qualificat este matí a la nova Ciutat Esportiva Facsa del C.D. Castelló com "moderna i modèlica ja que es tracta dun projecte ambiciós per a un club de Primera". Alberto Fabra, el qual este matí ha visitat les obres junt amb responsables de Facsa, el president del club, José Laparra; el regidor dEsports, Vicent Sales; i la presidenta de la Federació de Penyes, María Pilar Moliner, ha agraït a Facsa el seu compromís amb el club i amb Castelló ja que el creixement de la ciutat ha portat a buscar un altre emplaçament per a lesport base del CD Castelló que actualment practica esport en el Bovalar. 

"I ara, eixe nou i ambiciós projecte en què shan invertit més de 4 milions deuros sha fet realitat", ha dit lalcalde en el transcurs de la visita, qui ha afirmat que tots "hem de treballar perquè el CD Castelló veja com el seu futbol base entrene en les millors condicions i que el primer equip ho faça en un camp de dimensions iguals al Castalia i arribar a la Primera Divisió". 

El primer edil ha recordat que Castelló, amb este projecte, ha guanyat en qualitat i quantitat a fi que els castellonencs puguen practicar esport i este també sunix al projecte de la Ciutat Esportiva de Castelló que comptarà amb huit camps de futbol artificial junt amb el Chencho i el Sindical i al nou Castalia. "Hem donat un gran salt qualitatiu i hem de continuar treballant per a consolidar este projecte", ha dit Alberto Fabra. 

Per la seua banda, Enrique Gimeno, conseller delegat de Facsa, ha agraït el suport de lAjuntament de Castelló en este projecte, "i que a més ha sigut imprescindible perquè el futbol base del CD Castelló pot tindre les instal·lacions que es mereix. El president del CD Castelló, José Laparra, en la seua intervenció també ha donat les gràcies a lAjuntament de Castelló i a Facsa "per és esforç realitzat ja que ens feien falta unes instal·lacions destes característiques i per este motiu estic molt satisfet".

TERME DE LES OBRES
Les obres de la nova Ciutat Esportiva Facsa podrien estar acabades a finals dany, de manera que es podria començar a utilitzar en les setmanes següents. El projecte té un pressupost de 4,5 milions deuros i posa a disposició del Club quatre camps de futbol i un edifici amb vestuaris, neteges i oficines. Desta manera, el nou complex donarà servei tant a lequip com a les categories inferiors del CD Castelló. 

Les obres van començar a finals de lestiu de 2006 i està previst que al desembre hagen conclòs els treballs. Uns 50 operaris estan treballant en estos moments per a poder finalitzar les obres abans que acabe lany. El projecte contempla la construcció de quatre camps de futbol, dos de gespa artificial i altres dos dherba. Els camps de gespa artificial estan ja construïts i també han finalitzat els treballs previs per a la plantació dels dos camps dherba, amb mesures de 107 x 70 metres. A més, per petició expressa del club, un dels dos camps té les mesures exactes de Castalia. 

Facsa i el CD Castelló van firmar lany 2005 un conveni per a la construcció destes instal·lacions, que establia les característiques de la nova Ciutat Esportiva Facsa. LAjuntament de Castelló va auspiciar este acord i va firmar amb ambdós entitats un nou document en què es comprometia a agilitzar tota la tramitació del projecte. El complex, de 40.000 metres quadrats, tindrà dos camps dherba natural, amb un xicoteta graderia, il·luminació i sistema de reg i dos camps de gespa artificial amb els seus propis sistemes dil·luminació i reg. 

A més, el complex compta amb un edifici amb dos plantes. La planta baixa disposarà de neteges per a esportistes i per a públic i vestuaris per a huit equips i per a lequip arbitral. La planta superior, duns 500 metres quadrats, es deixa diàfana perquè el CD Castelló puga decidir quin serà el seu ús. 

Lexecució de tot el complex ha anat a càrrec de les empreses de construcció del Grup Gimeno, Foconsa, que sencarrega de la construcció de ledifici, mentres que Rens ha assumit lexecució de la resta del projecte. 

La posada en marxa de la nova Ciutat Esportiva Facsa serà possible gràcies a la implicació de lAjuntament de Castelló, que ha col·laborat en tot el procés i que es va comprometre amb Facsa i amb el Club a agilitzar els tràmits perquè el projecte obtinguera la Declaració dInterés Comunitari i es poguera atorgar les corresponents llicències. Tant els tècnics com els responsables del consistori han treballat conjuntament amb el personal de Facsa per a garantir que la nova Ciutat Esportiva siga una realitat com més prompte millor.

UN COMPROMÍS AMB LA PEDRERA
Amb la construcció de la nova Ciutat Esportiva, Facsa ratifica el compromís amb el futbol base i amb el CD Castelló que manté des de ja quatre dècades. Amb la filosofia de recolzar el futbol base de la ciutat es van posar en marxa els camps del Bovalar en la dècada dels 60. Els dos camps de futbol van ser utilitzats inicialment per tots els equips de la ciutat, però posteriorment es va cedir al CD Castelló. Encara que en un principi eren els equips de les categories inferiors els que utilitzaven les instal·lacions del Bovalar, des de fa dos anys és el primer equip el que entrena en estos camps. 

Durant 40 anys, Facsa ha cedit gratuïtament estos camps de futbol a la ciutat i sha fet càrrec dels costos que genera el seu manteniment. No obstant, el creixement de la ciutat de Castelló ha provocat que lemplaçament destos camps de futbol ja no siga lidoni, ja que es troben en plena zona dexpansió urbana. Davant desta situació, Facsa, el CD Castelló i lAjuntament de la ciutat es van plantejar el trasllat destes instal·lacions als nous terrenys, en les proximitats de lermita de la Magdalena.Segueix-nos: