Està en: INICI > Notícies

El regidor de Sostenibilitat, Gonzalo Romero, ha presentat el nº4 de la Revista ´Nemus´

Dijous, 29 de Gener de 2015

El regidor de Sostenibilitat, Gonzalo Romero, ha presentat el nº4 de la Revista ´Nemus´, " l´única revista científica dedicada a les ciències naturals que es publica en la província de Castelló. Un projecte que és possible gràcies a la unió de tres associacions: ´Ateneu de Natura´, ´Grupo Au d´Ornitología´ i l´Assoociació Paleontològica i Mineralògica d´Onda´ que ho editen, a més de comptar amb el suport institucional de l´Ajuntament de Castelló, Diputació, Generalitat Valenciana i altres institucions com la Fundació Huguet". 

En el núm. 4 de la revista s´han inclòs 15 articles i han participat 24 científics provinents dels camps de la botànica, entomologia, ornitologia, paleontologia, malacología...

Romero ha explicat que " entre els treballs de ´Nemus 4´ es pot ressaltar la descripció d´un nou gènere i un nova espècie d´un fòssil de ´El Albià´ a Cabanes. A més trobem un interessant treball que correlaciona els canvis climàtics amb les dates de pas de rapaços migratoris pel P.N. del Desert de les Palmes. I els canvis que s´estan observant en els últims anys. També hi ha un estudi sobre les aus urbanes en els parcs i places de la ciutat de Castelló ". 

Un altre dels articles obri la porta a una investigació que unix interés econòmic i millora del medi ambient, amb una proposta per fer més rendibles i ecològiques la cria de peixos en piscifactories, alhora que es crien mol·luscos aprofitant els residus que generen els peixos. Uns mol·luscos que també són protagonistes d´un article sobre la desembocadura del riu Millars, que planteja on nou mètode de censar la riquesa d´espècies"-

En este número se´ns descobrix troballa en litoral de Castelló d´un caragol terrestre que es considerava extingit afectat pels forts canvis del mig, que viu en els cordons dunares junt amb el mar ".

Gonzalo Romero ha destacat que " Nemus publica treballs científics de tots els camps de les ciències naturals i de qualsevol àmbit geogràfic. A pesar d´això la majoria de treballs publicats estan íntimament relacionats amb les comarques castellonenques. Vol ser també una plataforma on poden publicar els seus primers treballs jóvens investigadors ".

 " És de lloar que podem presentar una revista amb tant rigor i que arreplega investigacions que tenen, moltes vegades, rellevància mundial. Apostar per la investigació i les Ciències Naturals és també apostar pel futur de la nostra ciutat i el nostre entorn, per això l´Ajuntament de Castelló col·labora amb esta revista ´Nemus", ha conclòs.

Al capdavant d´esta publicació estan Enric Forner, Miquel Tirat i Joan Castany.Segueix-nos: