Està en: INICI > Notícies

El regidor de Sostenibilitat, Gonzalo Romero, ha presentat el n4 de la Revista Nemus

Dijous, 29 de Gener de 2015

El regidor de Sostenibilitat, Gonzalo Romero, ha presentat el nº4 de la Revista Nemus, " lúnica revista científica dedicada a les ciències naturals que es publica en la província de Castelló. Un projecte que és possible gràcies a la unió de tres associacions: Ateneu de Natura, Grupo Au dOrnitología i lAssoociació Paleontològica i Mineralògica dOnda que ho editen, a més de comptar amb el suport institucional de lAjuntament de Castelló, Diputació, Generalitat Valenciana i altres institucions com la Fundació Huguet". 

En el núm. 4 de la revista shan inclòs 15 articles i han participat 24 científics provinents dels camps de la botànica, entomologia, ornitologia, paleontologia, malacología...

Romero ha explicat que " entre els treballs de Nemus 4 es pot ressaltar la descripció dun nou gènere i un nova espècie dun fòssil de El Albià a Cabanes. A més trobem un interessant treball que correlaciona els canvis climàtics amb les dates de pas de rapaços migratoris pel P.N. del Desert de les Palmes. I els canvis que sestan observant en els últims anys. També hi ha un estudi sobre les aus urbanes en els parcs i places de la ciutat de Castelló ". 

Un altre dels articles obri la porta a una investigació que unix interés econòmic i millora del medi ambient, amb una proposta per fer més rendibles i ecològiques la cria de peixos en piscifactories, alhora que es crien mol·luscos aprofitant els residus que generen els peixos. Uns mol·luscos que també són protagonistes dun article sobre la desembocadura del riu Millars, que planteja on nou mètode de censar la riquesa despècies"-

En este número sens descobrix troballa en litoral de Castelló dun caragol terrestre que es considerava extingit afectat pels forts canvis del mig, que viu en els cordons dunares junt amb el mar ".

Gonzalo Romero ha destacat que " Nemus publica treballs científics de tots els camps de les ciències naturals i de qualsevol àmbit geogràfic. A pesar daixò la majoria de treballs publicats estan íntimament relacionats amb les comarques castellonenques. Vol ser també una plataforma on poden publicar els seus primers treballs jóvens investigadors ".

 " És de lloar que podem presentar una revista amb tant rigor i que arreplega investigacions que tenen, moltes vegades, rellevància mundial. Apostar per la investigació i les Ciències Naturals és també apostar pel futur de la nostra ciutat i el nostre entorn, per això lAjuntament de Castelló col·labora amb esta revista Nemus", ha conclòs.

Al capdavant desta publicació estan Enric Forner, Miquel Tirat i Joan Castany.Segueix-nos: