Està en: INICI > Notícies

Castell envia cartes a ms de 1.500 famlies per l'escolaritzaci gratuta en l'etapa de 2 a 3 anys

Dissabte, 12 de Setembre de 2015El regidor Enric Porcar recorda que aquest dilluns comença l'admissió en els tres col·legis del programa experimental.

La Regidoria d'Educació ha enviat cartes a més de 1.500 famílies amb fills o filles nascuts en 2013 que poden beneficiar-se del programa pilot d'escolarització gratuïta en el nivell educatiu de 2 a 3 anys. El regidor Enric Porcar ha explicat que "Castelló s'incorpora al programa experimental que, aquest curs 2015-16, comptarà amb tres aules per a menuts de dos anys en els col·legis Antonio Armelles, Mestre Canós i Bisbe Climent amb capacitat per a 18 alumnes cadascuna".

"L'Ajuntament de Castelló ha pres aquesta iniciativa de manera voluntària amb l'objectiu de proporcionar tota la informació que puga resultar útil a les famílies interessades a participar en aquest projecte experimental que començarà les classes el 13 d'octubre", ha afirmat l'edil.

La carta detalla el calendari del procés d'admissió així com la documentació a aportar i, igual que ja ocorre en Infantil i Primària, a l'hora d'adjudicar la plaça es tindrà en compte el centre triat en primera opció. La informació relativa a la documentació es manté però, per un problema administratiu, Conselleria d'Educació ha retardat una setmana els terminis relatius al procediment així com a l'inici de curs. Les dates correctes són les següents: del 21 al 28 de setembre està obert el termini de presentació de sol·licituds (s'ha d'emplenar via telemàtica, imprimir la sol·licitud i registrar-la juntament amb la documentació demanada en les tinences d'Alcaldia o en el Registre General de l'Ajuntament). 

Les llistes provisionals d'admesos i no admesos es publicaran en el tauler d'anuncis del centre el dia 1 d'octubre i aqueix mateix dia i el dia 2 es podran presentar les reclamacions. Una vegada resoltes, el dia 5 es publicaran les llistes definitives en el tauler d'anuncis del col·legi. El curs començarà el dia 13 d'octubre.

Quant a la documentació, s'haurà d'aportar l'habitual en aquests processos d'admissió com el llibre de família i fotocòpia, si hi ha germans en el centre, l'acreditació del domicili de residència, el carnet de família nombrosa, etc. "Hem enviat aquesta carta per a acostar d'una manera directa a les famílies el màxim d'informació possible i que, excepte algun ajust d'última hora, els permetrà tenir detallat tot el procés d'admissió", ha afegit Porcar.

El regidor d'Educació ha recordat que Castelló s'incorpora a aquest programa amb 44 places repartides en els tres col·legis. Cadascuna d'aquestes aules comptarà amb un professor i amb un educador per a atendre a un màxim de 18 xiquets i xiquetes.Segueix-nos: