Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

Castell millora les freqncies en dues lnies d'autobs urb i recupera parades en Maestra


L'edil de Mobilitat, Rafa Simó, subratlla que es tracta d'una "nova mostra del suport del Govern Municipal al transport públic".

Els dos nous autobusos que incorpora la xarxa de transport públic de Castelló a partir de demà permetran millorar les freqüències de pas de dues línies: la L3 Basílica del Lledó-Rotonda Hospital de la Magdalena i la L7 Muntanya-Grups. La Regidoria de Mobilitat Urbana de l'Ajuntament de Castelló, dirigida per Rafa Simó, incorpora més millores en la xarxa pública de transport "després que la remodelació engegada l'1 de novembre haja servit per a potenciar el transport públic i haja permès augmentar una mitjana de 18.000 viatgers mensuals en els autobusos urbans", segons ha destacat l'edil.

A partir de demà, 1 de març, s'afegeix un autobús a cadascuna d'aquestes dues línies de manera que la freqüència de la L3, que entre altres coses ha millorat la connexió del Grup Sant Agustí i Sant Marc amb l'ambulatori del Raval Universitari i l'IES Bovalar, passarà dels 60 minuts actuals a 30 de dilluns a divendres.

Quant a la L7, una de les línies de nova creació posada en servei al novembre, també incorpora un autobús en el seu recorregut amb el que la freqüència baixarà a 30 minuts dels 40 actuals. A més, el regidor de Mobilitat de Castelló ha anunciat que abans de Magdalena es modificarà el recorregut de la L7 Muntanya-Grups. "Amb aquest canvi en el recorregut recuperarem dues parades en Mestratge, en concret en Jacinto Benavente i parc de l'Oest, de manera que el barri quede millor connectat amb transport públic", ha subratllat Simó.

Així, el pas per Jacinto Benavente serà de doble recorregut amb el que la línia 7, quan vaja en direcció a la muntanya, circularà per Gran Via Tàrrega Monteblanco, girarà per Jacinto Benavente, parc de l'Oest fins a rotonda de l'avinguda València i des d'ací continuarà per la ronda Millars cap a les urbanitzacions de muntanya. En el recorregut de tornada circularà per República Argentina fins a parc de l'Oest, on girarà a la dreta per a cercar Jacinto Benavente i Gran Via Tárrega Monteblanco.

Aquesta nova línia dóna servei a Tossal Gross, Racó de la Torreta, Penyeta Roja i Grup Lourdes i millora les connexions d'aquests grups i urbanitzacions de muntanya amb serveis com l'Hospital Provincial, Hospital General i el centre de la ciutat. Amb l'adaptació del seu recorregut a les demandes traslladades des de Mestratge, a partir d'ara el barri també millorarà la connexió via autobús urbà amb els hospitals i el centre històric.

Els dos nous vehicles que s'incorporen a la xarxa pública de transport urbà de Castelló compleixen amb la normativa Euro6 que persegueix reduir les emissions de diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió emeses per automòbils i vehicles comercials i de transport. A més, els nous vehicles disposen de rampes per a persones amb mobilitat reduïda i tenen una capacitat màxima de fins a 78 persones.


Segueix-nos: