Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

Marco demana incloure la nova plataforma ferroviria en els pressupostos estatals i planificar un calendari real de les obresL'alcaldessa de Castelló lliura una carta a De la Serna amb les reivindicacions històriques de la capital i la província.


L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha expressat "dubtes raonables" després de l'anunci del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, d'impulsar la construcció d'una nova plataforma ferroviària entre València i Castelló que solucione el col•lapse en el tràfic actual. "En l'Ajuntament estem sorpresos per la improvisació amb que s'ha efectuat l'anunci, sense planificació amb la Generalitat, sense pressupost real, sense un finançament clar i sense un calendari de les obres", apunta.

Marco insta a De la Serna a traslladar el projecte als Pressupostos Generals de l'Estat. "Quan vegem la inversió en el BOE ens ho creurem", afegeix. "Ens agradaria que la doble plataforma siga una realitat, perquè eixa és la demanda que hem defensat sempre, però és normal que ho assumim amb cautela, perquè si el Govern ara no pot solucionar les baixes de maquinistes i normalitzar el servei de Rodalies, com va a ser capaç de desenvolupar una nova plataforma ferroviària".

Les declaracions de l'alcaldessa s'han realitzat avui després d'assistir a la presentació de les actuacions a desenvolupar pel Ministeri de Foment en el projecte del Corredor Mediterrani. Marco ha aprofitat l'acte per a lliurar-li a De la Serna una carta amb les reivindicacions històriques de la capital i la província. Unes reivindicacions que han sigut reiterades des de l'Alcaldia de Castelló en els últims mesos, sense una resposta efectiva per part del Ministeri responsable de les infraestructures estatals.

"Castelló vol reivindicar el que és just. Tenim un dèficit d'infraestructures que s'ha anat agreujant any rere any. Els castellonencs aportem molt al finançament de l'Estat i no rebem el que ens correspon. És una qüestió que justícia que ha de resoldre's ja", indica. "El Govern central ha de ser sensible a les exigències assenyades de Castelló".

La ‘agenda de Castelló’ inclou projectes de comunicació estratègics, especialment les Rodalies a València i al nord de la província, l'AVE, el Corredor Mediterrani i la liberalització de l'AP-7. "L'Ajuntament defensarà les inversions necessàries davant totes les administracions públiques implicades, sense tenir en compte el color polític", afirma.
Segueix-nos: