Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

Castell celebra el Dia Sense Cotxes amb una bicicletada escolar amb ms de 300 estudiants


El regidor Rafa Simó destaca que la implicació de la comunitat educativa és clau per a avançar cap a una mobilitat sostenible.
 
Desenes de bicicletes aparcades enfront del Mercat Central. També algun patinet. La plaça Major de Castelló ha acollit avui als més de 300 estudiants de Primària que han protagonitzat la bicicletada escolar organitzada per la Regidoria de Mobilitat per a sumar-se al Dia Sense Cotxes, dins de la Setmana Europea de la Mobilitat. Alumnat dels col·legis Carles Salvador, Censal, Gaetà Huguet, Illes Columbretes, Jaume I, Manel Garcia Grau i Vicent Artero s'han dirigit des de les seues escoles al parc Ribalta, on s'ha fixat el punt de trobada, i després han realitzat un recorregut conjunt per la ciutat que ha finalitzat en la plaça Major.

Una vegada allí, han esmorzat i han participat en els diferents tallers organitzats dins de la Setmana de la Mobilitat com els de petjada de carboni o el joc de la seguretat vial. A més, també s'ha projectat un vídeo promocional dels camins escolars protagonitzat per estudiants dels col·legis que els estan impulsant o que ja els tenen. El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, ha agraït la participació en aquesta bicicletada i ha destacat la voluntat de treballar "perquè totes les setmanes de l'any siguen setmanes de la mobilitat".

A més, Simó ha subratllat el paper central que juga la comunitat educativa en iniciatives d'aquest tipus "que sens dubte marquen la celebració d'una Setmana de la Mobilitat", però també en projectes a mitjà i llarg termini que "persegueixen un canvi més profund en la mobilitat de la nostra ciutat, com el programa de camins escolars per a fomentar una mobilitat més sostenible, saludable i segur en els desplaçaments d'entrada i eixida als col·legis". 'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, també s'ha acostat fins a la plaça Major per a poder saludar a l'alumnat participant i animar-los a seguir protagonitzant el canvi a Castelló cap a una ciutat més amable i acollidora.

La Setmana de la Mobilitat de Castelló continua hui de vesprada amb els tallers didàctics i educatius, la calculadora de la petjada de carboni o el joc de la seguretat vial. A més, a partir de les 20:00 hores, se celebrarà la I Marxa per la Seguretat Vial #JoConvisc per a reivindicar una convivència responsable i segura entre tots els usuaris, però cridant l'atenció en la necessitat de protegir als usuaris més vulnerables de la piràmide la mobilitat: vianants, ciclistes i motoristes.

Les activitats continuen matí amb la celebració, per primera vegada a Castelló, del Pàrquing Day. Aquesta iniciativa, que s'organitza en ciutats de tot el món, consisteix a recuperar per a la ciutadania places d'aparcament, en aquest cas de la zona blava del carrer Navarra. Comerciants i entitats decoraran aquestes places de pàrquing pensant en el seu ús per part de veïns i veïnes. L'edil Rafa Simó ha animat a visitar el carrer Navarrés i conèixer les propostes que plantegen els comerços participants per a fer de Castelló una ciutat més amable que convide a ser passejada i viscuda.

A més, la campanya Castelló + Sostenible també se sumisca a la setmana de la mobilitat amb activitats per a públic infantil, el sorteig d'una bicicleta i el lliurament d'altres regals als qui participen. El diumenge, i com a tancament de la Setmana de la Mobilitat, se celebrarà la III Gimcana Sostenible organitzada pel seu Taxi que començarà a les 11:00 en la plaça Major. Des d'una hora abans es podran fer les inscripcions.


Segueix-nos: