Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

Art al servei de la seguretat vial


Un conjunt escultòric de Pepe Personal i Rosana Asensio recrea escenes quotidianes de la mobilitat urbana per a apel·lar a la convivència.

La campanya de conscienciació ciutadana #JoConvisc, impulsada per les regidories de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l'Ajuntament de Castelló, ha aconseguit fusionar dos conceptes que semblen antagònics: la seguretat vial i la creació artística. I ho ha aconseguit a través d'una creació signada pels artistes castellonencs Pepe Personal i Rosana Asensio, amb l'objectiu de mostrar als ciutadans la quotidianitat de la ciutat, en la qual la convivència entre vianants, ciclistes, motoristes, conductors de vehicles, persones majors i xiquets no solament és una realitat, sinó també una necessitat.

Amb un plantejament didàctic i informatiu, la campanya #JoConvisc apel·la a la convivència a través del respecte a les normes de tràfic i a la responsabilitat de tots. "La ciutat és un espai compartit en el qual vianants, ciclistes, motoristes i altres vehicles conviuen, per la qual cosa cadascun dels usuaris ha de prendre consciència de la necessitat de respectar les normes de tràfic per a millorar la seguretat vial", ha destacat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo.

Una reflexió que comparteix el regidor de Mobilitat, Rafa Simó. "Sempre trobarem a un conductor, ciclista o vianant que incomplisca les normes, però són els menys i hem d'aconseguir que cada vegada siguen encara menys", ha apuntat. Els regidors Antonio Lorenzo i Rafa Simó han pogut parlar amb els artistes Pepe Personal i Rosana Asensio, que han volgut plasmar la convivència a través de diferents escenes, amb figures que recorden la vulnerabilitat de vianants, ciclistes i motoristes en la piràmide de mobilitat.

Un agent que dirigeix el tràfic i que amb les seues indicacions ajuden a guanyar en seguretat vial. Una mare que creua un pas per a vianants al costat del seu fill i dos menors que juguen a la pilota en una zona verda. Aquestes són algunes de les escenes que recrea el conjunt escultòric que aquest divendres es va instal·lar en la plaça Major. Un ciclista que circula per un carril bici, una dona major que fa la compra i un motorista amb casc completen els escenes dels desplaçaments quotidians dins de la ciutat.

Campaña seguretat vial #JoConvisc

L'Ajuntament de Castelló, a través de les regidories de Seguretat Ciutadana i Mobilitat Sostenible, ha engegat un pla de prevenció d'accidents i una campanya de sensibilització sobre seguretat vial denominada #JoConvisc. Aquesta doble iniciativa pretén fomentar el respecte i la convivència en els desplaçaments urbans per a millorar la seguretat vial, especialment en els usuaris més vulnerables: vianants, ciclistes i motoristes


Segueix-nos: