Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

Castell pacifica el Passeig Buenavista les nits de cap de setmana per a ampliar espai a vianants i ajudar al sector hostaler


Ribes destaca que aquesta conversi en zona de vianants s un projecte pilot per a pacificar la zona al mateix temps que permet ampliar terrasses garantint el distanciament i les mesures de seguretat

udio de Jorge Ribes


L'Ajuntament de Castell, a travs de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, posa en marxa a partir d'aquest divendres 31 de juliol un projecte pilot de conversi en zona de vianants del Passeig Buenavista del Grau. Es tracta d'una mesura dirigida a ampliar i retornar espai als vianants i fer ms amable una rea d'alt trnsit a l'estiu, al mateix temps que ajuda a dinamitzar la zona i permet als locals situats en el Passeig ampliar l'espai dedicat a terrasses, garantint les distncies de seguretat, i palliar els efectes econmics de la covid-19.

La iniciativa es posar en marxa des d'aquest divendres 31 de juliol i consisteix en el tancament al trnsit al seu pas pel Passeig Buenavista des de les 19.00 hores fins a les 00.30 hores tots els divendres i dissabtes fins a fi d'agost. D'aquesta manera, els locals poden ampliar el seu espai de terrassa, mentre que la calada ser zona destinada a ampliar l'espai als vianants sense risc de trnsit.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha recordat que una de les lnies estratgiques de la Regidoria "s recuperar espai per als vianants, fomentant i retornant espais a les persones en lnia amb el nostre disseny de ciutat ms amable, ms verda i que avance cap a un model de ciutat sostenible i pacificat".

"Amb aquesta mesura, no sols aconseguim ampliar l'espai per a les persones en una zona tan concorreguda a l'estiu com s el Passeig Buenavista, sin que, amb aix, possibilitem als locals de la zona que puguen ampliar les seues terrasses, d'aquesta manera, palliem els efectes negatius provocats per la covid-19 i garantim que es puga complir amb les mesures de distncia i de seguretat per a evitar la propagaci del virus", ha recalcat.

Ribes ha explicat que, desprs d'estudiar aquesta mesura, es va oferir la possibilitat als hostalers de la zona, a travs de l'Associaci Hostalera de Castell (Ashocas) d'ampliar l'espai de les seues terrasses mantenint i garantint en tot moment la distncia i les mesures de seguretat per a evitar la propagaci del virus. Una dotzena de locals i restaurants s'han sumat a la iniciativa.

El tinent d'alcalde del Grau, Rafa Sim, ha manifestat per la seua part que aquest projecte pilot far d'aquesta zona del Grau "una zona ms amable, amb menys trnsit i ms pensada per a les persones, al mateix temps que ajudem als comeros locals".

Amb la conversi en zona de vianants en les nits dels divendres i dissabtes d'estiu, el servei municipal de transports informa els usuaris de la lnia d'autobusos de Castell al Grau que aquests dies variar el seu trajecte i, en lloc de passar per Passeig Buenavista circular per avinguda Germans Bou, carrer Joan d'ustria i carrer Serrano Lloberes. Per aix, quedaran anullades les parades de trajecte d'anada en avinguda del Port (Hotel Turcosa) passeig Buenavista (rotonda del Centenari) i del trajecte de tornada en passeig Buenavista (rotonda centenari) -avinguda del port, 8 avinguda del Port (Panderola). Les parades ms prximes s'han situat en avinguda Germans Bou (front gasolinera) i carrer Serrano Lloberes (cantonada Canalejas).

D'altra banda, la conversi en zona de vianants garanteix l'accs al prquing privat del passeig, que es far per la rotonda del Centenari. Tamb es disposa d'aparcaments gratuts al carrer de la Sardina i en la zona dels antics tallers del port.

Segueix-nos: