Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

Bicicas recupera al juliol el nivell habitual de prstecs i redueix en un 90% el vandalisme


El mes de juliol registra 50.514 prstecs del servei municipal de prstec de bicicletes, un 16,5% menys que l'any anterior

El servei municipal de prstec de bicicletes de Castell, Bicicas, ha recuperat el mes de juliol el nombre de prstecs habitual des que es va reactivar el servei el passat 1 de maig. En total, el mes de juliol s'han realitzat 50.514 prstecs, un 16,5% menys que en el mateix mes del passat any. No obstant aix, el vandalisme s'ha redut en un 90% en aquest mes, en comparaci amb juliol de 2019.

L'Ajuntament de Castell, a travs de l'rea de Mobilitat Sostenible, va reactivar el servei Bicicas al maig, desprs del tancament motivat per l'estat d'alarma per la covid-19. Abans de la seua posada en marxa, es va dur a terme la neteja i desinfecci del 100% de la infraestructura i s'ha mantingut un servei peridic de neteja i desinfecci de la flota, bancades i pantalles. Aqueix mes, l's del servei es va situar en un 78% menys respecte a l'any anterior. El percentatge de prstecs es va situar en un 45% menys el mes de juny. Al juliol, el nivell de prstecs s'ha situat ja en els nivells habituals dels anys anteriors.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha destacat l'aposta per l's de la bicicleta com a forma de desplaament segur en distncies curtes i mitjanes, perqu garanteix el distanciament social i per ser una alternativa cap a la mobilitat sostenible.

Ribes tamb ha valorat molt positivament la reducci del vandalisme en un 90% el mes de juliol, a pesar que el nivell de prstecs s'ha mantingut en nivells semblants als del mateix mes de l'any anterior. En aquest sentit, ha recordat que l'Ajuntament de Castell i Bicicas van activar a inicis d'any una campanya per a sensibilitzar a la poblaci sobre el vandalisme, desprs d'haver registrat 536 desaparicions de bicicletes durant 2019, principalment en els mesos d'estiu.

El servei municipal de prstec de bicicletes t un total de 25.572 usuraris registrats.
Segueix-nos: