Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

Castell estrenar l'1 d'octubre un projecte pilot d'entorns escolars segurs


El pla de Mobilitat Sostenible i Educaci permetr establir una zona segura sense vehicles en els accessos als collegis

udio de Jorge Ribes


udio de Francesc Mezquita


L'Ajuntament de Castell activar aquest dijous, 1 d'octubre, un projecte pilot en el qual participen huit collegis de la ciutat que t com a objectiu augmentar la seguretat en els entorns escolars a travs de la limitaci de l'accs de vehicles privats en les zones ms prximes a les entrades i eixides. Aix, es tallar amb tanques el carrer en el que es troba l'entrada principal a l'escola, de manera que es cree una zona segura entorn d'ella perqu l'alumnat puga entrar i eixir de forma ms cmoda i segura.

Les escoles que se sumen al primer pla d'entorns escolars segurs, impulsat des de les regidories de Mobilitat Sostenible i Educaci, sn: Vicent Artero (tall del carrer Pintor Sorolla), Enric Soler i Godes (tall del carrer Alcalde Eduardo Codina), Exrcit (tall del carrer Lepant), Herrero (tall del carrer Moyano), Carles Salvador (tall del carrer Mara Teresa Gonzlez Justo), Cervantes (tall del carrer Concepcin Arenal), Sanchis Yago (tall del carrer la Vilavella) i Escoles Pies. Els talls dels carrers es faran durant un temps limitat, minuts abans i desprs de l'horari d'entrades i eixides dels collegis que participen en aquesta iniciativa.

"Tallant el carrer en el que es troba l'entrada principal dels centres escolars, prioritzem que durant els horaris d'entrades i eixides a aquests centres, siguen els menors els qui ocupen els carrers", ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. "Durant anys hem observat, i aix ens ho han fet saber tant directors de centres, pares i mares i agents de policia, que hi ha punts a la ciutat de Castell en els quals, a causa de l'alt trnsit de vehicles en hores d'entrada i eixida d'estudiants en els collegis, es produeixen amb una certa freqncia situacions de perill", ha assegurat Ribes. "A ms, i tenint en compte el context en el qual ens trobem, amb les entrades escalonades en els centres escolars i el manteniment del distanciament fsic, aquest projecte afavoreix que els entorns escolars compten amb espai suficient per a complir amb aquesta mesura", ha apuntat l'edil.

En aquest sentit, el regidor d'Educaci, Francesc Mezquita, ha explicat que "aquestes millores han arribat per a quedar-se, ms enll dels protocols sanitaris, ja que permeten una entrada segura i tranquilla per a l'alumnat". Amb aquestes mesures, Castell "avana en el nostre projecte de Ciutat Educadora i mostra la importncia d'apostar per la mobilitat sostenible". Mezquita ha celebrat que amb les actuacions realitzades, "l'Ajuntament ha pogut donar resposta a les nombroses peticions dels centres" i confia a "poder continuar aquesta lnia de collaboraci en els prxims mesos".

Des de la perspectiva de mobilitat sostenible, el projecte d'entorns escolars segurs tamb busca contribuir a palliar els embossos que es generen en determinats vials i que coincideixen amb les hores punta d'entrades/eixides de les escoles. A ms, aix tamb s'allunyen els vehicles dels accessos als centres educatius.


Segueix-nos: