Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

Castell activa un servei especial de transport durant la setmana de Tots Sants


El dispositiu especial de mobilitat connectar el Parc Ribalta amb els cementeris des de les 8.00 fins a les 18.30 hores

Audio de Jorge Ribes


L'Ajuntament de Castell habilitar un servei especial de transport pblic per a reforar la mobilitat durant la setmana de Tots Sants i facilitar una assistncia escalonada als cementeris. La lnia es posar en marxa des d'aquest dilluns 26 d'octubre fins a l'1 novembre i connectar el Parc Ribalta (impars) amb el Cementeri de San Jos i el Nou Cementeri, i viceversa. El servei arrancar a les 8.00 hores del mat i es prolongar fins a les 18.30 hores, amb eixides des de tots dos punts cada hora.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha recalcat la importncia d'oferir un transport fluid perqu les visites al camposanto es donen en condicions de mxima protecci. L'edil ha incidit en qu el servei estar disponible des del 26 d'octubre per a evitar aglomeracions tant en els autobusos com en els cementeris. "Aquesta iniciativa forma part d'un protocol integral que adapta la setmana de Tots els Sants a la situaci sanitria", ha detallat. En paraules de Ribes, "en aquests dies el principal s vetlar als nostres difunts amb tranquillitat, respecte i seguretat".

El recorregut dels autobusos partir del Parc Ribalta (imparells) i passar per Ronda Millars, Cardenal Costa, el Cementeri de San Jos, la carretera Borriol (al costat del tanatori) i el grup Roser fins a arribar al Nou Cementeri. Des d'ac, el cam de tornada recorrer el grup Roser, quadra Borriolenc, avinguda la Vall d'Uix, avinguda Barcelona, avinguda Doctor Clar i de nou Ronda Millars fins a detindre's al Parc Ribalta. Les eixides del parc seran cada hora de 8 a 18 h, mentre que des del Nou Cementeri eixiran autobusos de 8.30 a 18.30 h. La freqncia est ajustada al temps de permanncia recomanada en els camposantos, que el protocol estipula en un mxim d'una hora per a aix permetre l'accs d'uns altres.

L'activaci d'aquest servei especial i reforat de transport s'integra dins de tot un protocol amb mesures de seguretat per a evitar la propagaci del coronavirus en la setmana de Tots Sants. Entre altres mesures est l'ampliaci de l'horari de visita als cementeris, la suspensi d'actes per a evitar concentracions i el control d'accessos i aforaments. L'objectiu s evitar una afluncia massiva als recintes, d'aqu ve que s'augmente la freqncia del transport pblic i s'oferisca el servei durant tota la setmana. Aix, es controlar que en cap moment es concentren alhora ms de 500 persones en el Cementeri de San Jos ni ms de 150 en el Nou Cementeri. En la mateixa lnia, tampoc es permetr la realitzaci d'actes pblics ni privats per a evitar massificacions.Segueix-nos: