Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

El projecte pilot d'entorns escolars segurs capta l'inters de ms collegis de Castell


Els regidors de Mobilitat i Educaci inicien una ronda de visites a les escoles que participen ja per a supervisar les mesures

udio de Francesc Mezquita


udio de Jorge Ribes


El projecte pilot d'entorns escolars en el qual participen huit collegis de Castell compleix un mes de funcionament i ja ha despertat l'inters de ms escoles de la ciutat. Els regidors de Mobilitat i Educaci, Jorge Ribes i Francesc Mezquita, respectivament, han iniciat una ronda de visites pels centres educatius inscrits, per a comprovar la posada en marxa de la mesura, i estan en contacte amb altres escoles interessades a sumar-se a la iniciativa pionera que t com a objectiu augmentar la seguretat en els entorns escolars a travs de la limitaci de l'accs de vehicles privats en les zones ms prximes a les entrades i eixides.

El regidor de Mobilitat, Jorge Ribes, ha explicat que la mesura est tenint bon acolliment, com aix ens el traslladen des dels collegis participants i el demostra tamb el creixent inters de ms escoles de la ciutat. Afavorir la seguretat dels xiquets i xiquetes en les entrades i eixides del collegi s una prioritat d'aquest projecte que activem l'1 d'octubre en huit escoles i que esperem poder ampliar prximament, ha dit Ribes.

Per a Mezquita, hem deducar tamb en mobilitat i facilitar ls de transports sostenibles per arribar fins a lescola, un objectiu que noms aconseguirem si fem que lentorn dels centres siga segur. El regidor dEducaci ha agrat linestimable collaboraci de la Policia Local per aconseguir aquest objectiu com i ha destacat la bona acceptaci que aquest projecte ha tingut entre centres i famlies ja que estem veient el bons resultats que dona all on ja saplica i estem escoltant les peticions de ms escoles per a poder atendre-les prximament.

Aix doncs, les escoles que es van sumar inicialment al pla d'entorns escolars segurs, van ser Vicent Artero (tall del carrer Pintor Sorolla), Enric Soler i Godes (tall del carrer Alcalde Eduardo Codina), Exrcit (tall del carrer Lepant), Herrero (tall del carrer Moyano), Carles Salvador (tall del carrer Mara Teresa Gonzlez Justo), Cervantes (tall del carrer Concepcin Arenal), Sanchis Yago (tall del carrer la Vilavella) i Escoles Pies.

Cal recordar que el projecte aspira a disminuir els embossos que es generen durant les hores de mes trnsit al voltant del centres, les quals coincideixen amb les entrades i eixides de lalumnat. Amb els talls de carrers que es fan durant un temps limitat, s'allunyen els vehicles dels accessos als centres educatiu.
Segueix-nos: