Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

Castell convoca als agents socials que participaran en la reforma de l'avinguda Lled


Marco destaca que el procs collaboratiu per a consensuar la millora del vial amb fons europeus arrancar la setmana vinent

udio d'Amparo Marco


L'Ajuntament de Castell inicia la setmana vinent el procs participatiu i collaboratiu per a definir l'avantprojecte de millora de l'avinguda Lled, en el qual prendran part els diferents agents socials de la ciutat, en representaci d'entitats socials, tcnics, grups poltics i equip de govern. Les reunions tindran lloc els dies 11 i 12 de novembre en format telemtic, donada l'actual situaci sanitria provocada per la covid-19.

Aquestes sessions de treball donaran inici a la fase de diagnstic del procs participatiu, combinant les metodologies de participaci ciutadana amb la redacci d'un avantprojecte que puga donar forma a les idees i criteris que s'expressen en aquests frums per a la reforma de l'avinguda. La setmana vinent iniciarem el procs de participaci per a definir l'avantprojecte de millora de l'avinguda Lled. Estem convocant ja als diferents agents socials de la ciutat que participaran en el procs collaboratiu, perqu, entre totes i tots, definim amb consens una reforma de l'avinguda que incremente la seua qualitat urbana i ambiental, i millore la mobilitat per als vianants i ciclista, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. Continuem treballant per a transformar Castell amb l'ajuda de fons europeus, ha ressaltat Marco.

Entre els agents socials als quals s'est convocant i que prendran part en el procs, hi ha una mplia representaci de collectius venals, de comer, educatius, de joventut i d'altres associacions i collectius, les aportacions dels quals es vincularan amb les dels tcnics municipals i els grups poltics. Aquest procs de participaci, per al qual s'ha establit una metodologia i un cronograma que es desenvolupar en un perode aproximat de quatre mesos.

El projecte resultant d'aquest treball ser la culminaci d'una idea que ja es contemplava en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) redactat per l'Ajuntament l'any 2007 que va incloure l'actuaci d'itinerari per als vianants accs centre en avinguda Lled, i que ha sigut posteriorment desenvolupat i recollit en una memria descriptiva per a poder sollicitar fons europeus per a la seua execuci. Fons europeus que s'han concedit a l'Ajuntament de Castell per a cofinanar la millora urbana i ambiental de l'avinguda Lled, pressupostada en 3,41 milions d'euros, a travs de la convocatria de subvencions a projectes singulars d'entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu Feder de creixement sostenible 2014-2020.
Segueix-nos: