L'Ajuntament de Castell aprova el seu agermanament amb la ciutat de Trgoviste
L'acord permetrà establir un programa de col•laboració educatiu, turístic, cultural, esportiu, econòmic i social amb la ciutat romanesa.

El Ple de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquesta vesprada l'agermanament amb la ciutat romanesa de Târgoviste basant-se en la proposta realitzada per la Regidoria d'Agermanaments i Relacions Institucionals, dirigida per Enric Porcar, amb data de 13 de juliol.

Així, l'Ajuntament de Castelló ha donat llum verda per unanimitat a la voluntat de l'equip de govern de procedir a l'agermanament amb la ciutat pertanyent al comtat de Dâmbovița, facultant d'aquesta manera a la regidoria delegada per a constituir, conjuntament amb la seua homòloga en Târgoviste, una comissió d'agermanament per a establir un programa de col•laboració educatiu, turístic, cultural, esportiu, econòmic i social. A més, el ple també ha acordat comunicar aquesta resolució a l'alcaldia de l'Ajuntament de Târgoviste, al Consolat de Romania a Castelló, a l'Ambaixada d'Espanya a Romania, així com a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Cal destacar que la població d'origen romanés va arribar a constituir en alguns anys no gaire llunyans el 15% de la població de la nostra ciutat. I si bé és cert que no tots els romanesos establits a Castelló provenen de Târgoviste, sí ho són una part molt important d'ells que fa lògic el plantejament d'aquesta vinculació institucional.

Amb aquest acord, seran tres els agermanaments amb els quals comptarà la ciutat de Castelló: amb la ciutat francesa de Chatellerault, amb la qual ja es compleixen 30 anys; més recentment, des del 28 de juny de 2016, amb la ciutat catalana de Lleida; i ara amb Târgoviste.

Altres acords.
El Ple també ha acordat aprovar dues declaracions institucionals. La primera, impulsada pels signants del Pacte del Grau, en la qual l'Ajuntament sol•licita a la Conselleria que assegure en el projecte de pressupostos de 2018 la previsió de la creació o adaptació d'un centre destinat a ser el conservatori que done servei a totes les comarques del nord. Igualment, demanen que elabore un estudi tècnic dels diferents espais que podrien albergar un conservatori, així com d'un recinte provisional per a iniciar el primer curs de dansa clàssica en 2018-2019.

Finalment, el Ple ha acordat sol•licitar al govern espanyol un compromís ferm amb les persones refugiades i amb aquelles que, fugint de les guerres, tracten d'arribar a Europa, rebutjant públicament l'acció del vaixell C-Star per part de l'organització ultradretana Generation Identity. També insten al govern central a exigir a la Comissió Europea una actuació ràpida contra aquest vaixell per a impedir la seua acció xenòfoba, que està posant en risc la vida de milers de persones.


Segueix-nos: