Joventut inicia els contactes per a impulsar una escola de segona oportunitat a CastellEl regidor José Luis López vol recuperar als joves que es queden despenjats del sistema i afavorir la seua inserció laboral.


El regidor de Joventut, José Luis López, ha iniciat els contactes per a impulsar una escola de segona oportunitat a Castelló amb l'objectiu de fer recuperar als joves castellonencs les ganes d'aprendre i oferir-los proposades de formació professional. L'edil està avançant ja en el projecte, una idea que va sorgir en el viatge de treball realitzat aquesta primavera a Chatellerault per a enfortir els llaços d'agermanament entre les dues ciutats.

López ha explicat que "alguns dels joves que acumulen anys de suspensos i frustració en escoles i instituts acaben perdent-se en itineraris de formació on no compten amb ningú que els orient i els acompanye, que els pregunte què necessiten".

D'aquesta manera, el regidor ha assegurat que "en una escola de segona oportunitat com la qual volem per a Castelló, d'accés gratuït, pretenem que els joves recuperen la il·lusió, desenvolupen el seu esperit crític i emprenedor, aprenguen tècniques de cerca d'ocupació, a saber estar, comportament i expressió, encaminant tot açò cap a la inserció laboral".

L'edil ha manifestat que "molts d'aquests xics i xiques que es queden fora del sistema estan en situacions de vulnerabilitat a casa, i el que els fa falta és solucionar problemes de la seua vida, o aprendre a gestionar el temps i les emocions, per a després reaprendre a ser alumnes, tornar a tolerar l'aprenentatge, i una vegada aconseguit facilitar-los els itineraris formatius".

El model d'escola de segona oportunitat de la ciutat francesa "és molt interessant i sobre aqueix exemple estem elaborant el projecte. Volem comptar amb una xarxa d'empreses que treballen amb nosaltres per a intentar estar molt prop de les oportunitats i poder preparar als joves per als treballs. Quan tot comence a rodar plantejarem intercanvis de joves de Castelló amb joves de Chatelerault", ha conclòs López.


Segueix-nos: