L'Ajuntament recolza un projecte per al desenvolupament de les persones autistes a CastellEl regidor de Benestar Social, José Luis López, concedeix una ajuda de 20.300 euros a APNAC en favor del benestar del col•lectiu.


L'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Benestar Social, ha subscrit un conveni pel qual subvencionarà amb 20.300 euros el projecte ‘Respire familiar, oci i temps lliure’ de l'Associació de Pares de Xiquets Autistes de Castelló (APNAC), la labor dels quals se centra a informar i assessorar a familiars de persones amb autisme i a promoure el seu desenvolupament i autonomia.

El regidor José Luis López ha assenyalat que el consistori castellonenc i la citada entitat "col•laboraran junts per al desenvolupament de les activitats de l'associació, com en anys anteriors i amb experiències sempre positives i satisfactòries".

D'aquesta manera, López ha mostrat el seu agraïment a la labor que realitza aquest col•lectiu, "un treball -ha assenyalat- que hauria de realitzar l'Administració Pública i per açò no podem més que reconèixer el vostre esforç i col•laborar amb vosaltres".

L'edil ha subratllat que "la prioritat d'aquest equip de govern és treballar per a ajudar a les persones més vulnerables i així ho venim fent des que s'ha produït el canvi de signe polític en l'Ajuntament, que ha permès donar un gir a les polítiques antisocials que s'impulsaven abans des del Palau Municipal".

El principal objectiu de APNAC i l'Ajuntament és promoure el benestar de les persones autistes, tant xiquets i xiquetes com a adults, a través d'activitats educatives, recreatives, culturals i esportives com les quals el projecte citat anteriorment garanteix. Alguns exemples són activitats com a piscina terapèutica, tallers de jardineria i manualitats, campaments d'estiu, excursions i visites a pobles de la província.

L'Associació de Pares de Xiquets Autistes de Castelló, que actua tant a nivell local com a provincial, va ser fundada en 1981 per la necessitat de donar resposta als dubtes i problemes que se'ls presentaven a les famílies amb persones autistes. Actualment, l'organització compta amb una gran varietat de professionals i voluntaris per al desenvolupament dels seus projectes i activitats.


Segueix-nos: