Benestar Social fomenta l'intercanvi d'estratgies per a aconseguir la interculturalitat real de Castell

 

El regidor, José Luis López, assenyala que el Govern de l'Ajuntament considera la mediació un mètode clau per a la cohesió social.

El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha inaugurat la IX Trobada de Mediadors Interculturals en la Universitat Jaume I, en una jornada organitzada per l'Ajuntament que ha reunit a més d'un centenar de persones inscrites de Castelló i València, la majoria professionals i alumnes, interessats a aprendre i intercanviar bones pràctiques en matèria de transformació positiva de conflictes.

López ha destacat que aquesta trobada "és un espai per a identificar, estudiar i promoure estratègies, bones pràctiques i eines en matèria d'intervenció social en sentit ampli". Ha afegit que el Govern en l'Ajuntament "aposta per la mediació perquè la considerem una metodologia d'intervenció clau per a l'assoliment de de la cohesió social prèvia i necessària per a consolidar la nostra ciutat com una ciutat veritablement intercultural".

La citada trobada s'emmarca en el Pla Castelló Ciutat Intercultural que arreplega els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) puix que l'Agenda 2030 situa la dignitat i la igualtat de les persones en el centre. En concret, el ODS 4, relatiu a l'educació i a les oportunitats d'aprenentatge al llarg de tota la vida en matèria de drets humans i la promoció d'una cultura de pau i no violència, i el ODS 16, sobre la promoció de societats pacífiques i inclusives.

En la inauguració, el regidor de Benestar Social ha estat acompanyat de la vicerectora adjunta de Mobilitat Acadèmica i Pràctiques Internacionals, Eva Camacho. La ponència central de la jornada ha sigut a càrrec d'Ascensión Moreno González, de la Universitat de Barcelona.

 

 


Segueix-nos: