Una delegaci de Castell arriba a Ube City per a impulsar l'exportaci dels productes locals al Jap


La regidora Mary Carmen Ribera, juntament amb els xefs Miguel Barrera i Andrea Valls, arriben al país nipó per a realitzar un intercanvi gastronòmic.

La delegació castellonenca encarregada de promocionar els productes locals al Japó ha arribat a la seua destinació disposats a impulsar les relacions comercials i les exportacions entre Castelló i el país nipó. La regidora de l'Ajuntament de Castelló, Mary Carmen Ribera, el xef amb una estrela Michelin, Miguel Barrera i a la xef amb un premi de gastronomia, Andrea Valls, seran els encarregats d'ensenyar a altres xefs japonesos, a directius d'hostaleria, empresaris i autoritats de Ube City les propietats dels productes típics de Castelló com l'oli d'oliva.

Per part seua, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha agraït a la seua homòloga en Ube City, Kimiko Kubota, l'oportunitat que han donat a Castelló de poder mostrar "els magnífics plats i productes locals de Castelló i alhora poder aprendre de l'art culinari japonés". D'aquesta manera, el xef Miguel Barrera realitzarà en aquest primer dia de la trobada una conferència sobre la manera de realitzar el famós 'Arrocito de Castelló' als funcionaris municipals de Ube City i a directius de l'associació d'hostaleria.

Marco també ha volgut destacar el lloc privilegiat que ocuparà Ube en el 768 aniversari de Castelló al setembre, "una cita molt especial a la qual la ciutat nipona no podia faltar". A la celebració, també acudiran la resta de ciutats agermanades amb La Plana -Chatellerault, Lleida i Targoviste-, que podran presenciar una mostra de la gastronomia tradicional de Ube.

El vincle entre Ube i Castelló "no ha fet més que consolidar-se des que en 2018 segellem l'agermanament entre totes dues ciutats", ha recordat l'alcaldessa. En aquest sentit, Marco ha ressaltat la importància de teixir llaços de cooperació i desenvolupament, que en aquesta ocasió posseeixen un vessant comercial. Es tracta de "un benefici mutu que ens aproxima cada vegada més a la nostra ciutat agermanada", ha conclòs l’alcaldessa.


Segueix-nos: