Està en: INICI > Educaci > Notícies

Castell aprova la construcci d'un nou centre per al CEIP Mestre CansEl projecte està inclòs en el pla Edificant i ha rebut el vistiplau del consell escolar, els serveis tècnics municipals i la Conselleria d’Educació


Edificant portarà la renovació d’un altre centre a la ciutat de Castelló. Es tracta del CEIP Mestre Canós, l’edifici del qual serà construït novament després de rebre aquest projecte el vistiplau de la Junta de Govern local. La proposta ha estat avalada pels serveis tècnics municipals a instància de la Conselleria d’Educació. Així mateix, els consells escolars del centre (celebrat el 4 de novembre) y municipal (del 14 de novembre) han manifestat la seua conformitat amb la nova actuació al mateix solar del centre, com recull la proposta traslladada avui per la Regidoria d’Educació a la Junta e Govern.

El titular de l’àrea, Francesc Mezquita, ha destacat que «el fet de disposar d’un nou centre, amb noves instal·lacions adequades a les noves necessitats i realitats, suposarà una millora significativa de la qual se’n beneficiarà tota la comunitat educativa». Per al regidor d’Educació, «després de la creació d’un aula de dos anys, la construcció d’un nou centre serà un impuls total per al manteniment d’un dels col·legis històrics i més antics de Castelló», el qual va fer 60 anys durant el curs 2015-2016.

Així doncs, d'acord amb les noves necessitats i ateses les actuacions dutes a terme pels serveis tècnics municipals, l'arquitecta municipal recomana modificar la proposta d'actuació al CEIP Mestre Canós Sanmartín. D’aquesta manera, el projecte inclourà l’enderrocament de l'edifici existent, amb la finalitat de construir un nou centre en el mateix solar després d’haver modificat la memòria valorada en consonància a la nova actuació sobre la base de les instruccions tècniques i el programa de necessitats que emetrà la Conselleria d'Educació. 

Cal recordar que la Junta de Govern de l’Ajuntament de Castelló també va donar llum verda dijous passat al  projecte definitiu del CEIP Herrero, amb pressupost de 3.357.000 euros. En aquest cas, l’actuació suposarà la redistribució i reforma de les cinc plantes de l’edifici. La intervenció atorga gran importància a l’eficiència energètica així com a millorar l’accessibilitat del centre.

Recentment, Mezquita també ha presentat el projecte definitiu del Vicent Marçà a la direcció del centre. Aquest centre també serà enderrocat per a construir-ne un de nou amb gimnàs, dues pistes esportives i un menjador amb 200 places. L’actuació està valorada en 6.781.146,71 euros, els quals permetran construir un espai de 4.433, 68 metres quadrats.


Segueix-nos: