Està en: INICI > Educaci > Notícies

Comena el repartiment dun centenar de tauletes als centres escolars de Castell
Comena el repartiment dun centenar de tauletes als centres escolars de Castell

Membres dels equips directius han recollit el material que faran arribar a les famlies que no tenen accs a suports digitals per a seguir el curs

udio de Francesc Mezquita


El regidor dEducaci de Castell, Francesc Mezquita, ha ajudat el personal municipal amb al repartiment del centenar de tauletes adquirides pel consistori per a que lalumnat sense recursos puga seguir el curs de manera telemtica. Membres dels equips directius dels 22 centres inclosos en aquesta iniciativa han recollit els dispositius al punt de repartiment installat en dependncies municipals, on shan pres mesures per garantir el distanciament.

Els i les responsables dels centres tamb hauran de seguir un protocol per a repartir aquest material, adquirit per a tancar la bretxa digital a Castell, tal com ha explicat Mezquita. El regidor tamb ha informat que els centres prioritzaran lalumnat de cursos superiors, el quals fan activitats ms elaborades, i desprs faran arribar el material als cursos inferiors per ordre de necessitat.

Per al responsable municipal dEducaci, les iniciatives que ha pres la Conselleria han marcat un cam molt clar: que cap alumne ni cap alumna es quede enrere per falta de recursos. Aquesta mateixa lnia ha seguit la Regidoria dEducaci, des don hem centrat els esforos a complementar les ajudes del Consell i a garantir, en tot moment, el dret a la inclusi, ha incidit Mezquita.

Cal assenyalar que els dispositius tenen connexi prpia a la xarxa durant un mnim de tres mesos, encara que aquesta ser prorrogable, i ja estan activats i preparats per a funcionar. Les tauletes seran utilitzades per alumnat de segon cicle de primria, ja que les activitats que realitzen poden requerir ms recursos digitals.

A aquesta mesura presa des de ladministraci municipal, cal sumar el repartiment de targetes SIM amb 60GB de dades als centres escolars per a que els facen arribar a les famlies que les necessiten. De moment, shan facilitat 32 lnies que han estat cedides sense cost per lempresa de telecomunicacions Netllar Castelln, desprs de lacord de collaboraci assolit amb la Regidoria dEducaci. Les primeres van ser lliurades la setmana passada i el consistori continua responent les peticions que arriben dels centres escolars.
Segueix-nos: