Està en: INICI > Educaci > Notícies

Castell implementa mesures de protecci als centres educatius per a latenci al pblic
Castell implementa mesures de protecci als centres educatius per a latenci al pblic

Educaci installar mampares a les zones de recepci, on hi treballen zeladores i zeladors

udio de Francesc Mezquita


El departament dEducaci de Castell han elaborat plans de contingncia a partir de la guia de lINVASSAT (Institut valenci de Seguretat i Salut Laboral) per tal de disposar de totes les mesures de protecci i prevenci de contagis davant la progressiva prestaci del servei datenci al pblic als centres educatius. Aix ho ha confirmat el regidor, dEducaci Francesc Mezquita qui ha recordat que disposarem tots els recursos per a quan la ciutat entre en fase 3 i els centres pugen rebre famlies amb cita prvia.

Entre les mesures que es prendran, destaca la installaci de mampares a les recepcions on treballen zeladors i zeladores que depenen de lAjuntament de Castell. Cal destacar que noms quatre centres de la capital reunien condicions per a mantenir la distncia en disposar de vidres, de manera que Educaci actuar en ms de 30 centres dinfantil i de primria i escoles dadults per a installar aquestes mampares.

El consistori ha elaborat un informe on es recullen les caracterstiques de les installacions de cada centre i es determinen les mesures aplicar en cada cas. Aquests elements estructurals asseguren una separaci efectiva entre les persones i el consistori vol que romanguen durant tot el curs 2020-2021, motiu pel qual seran fixades taules o estructures existents als punts datenci. El material triat s vidre laminat, un suport que redueix els riscos daccident en cas de rebre un impacte o trencar-se.

El pla de contingncia que Mezquita ha donat a conixer al personal municipal tamb inclou la utilitzaci dels equips de protecci individual en aquells llocs o tasques en qu no es puga limitar la distancia de seguretat suficient. Educaci facilitar ls de mascaretes, gels hidroalcohlics i guants als treballadors i treballadores dels centres que depenen de ladministraci local.

Cal recordar que hui sobre el termini per a lescolaritzaci durant el prxim curs. La tramitaci es pot completar fins a dimarts vinent, 16 de juny. A pesar que tot el procs es pot realitzat de manera telemtica, els centres romanen a la disposici de les famlies que necessiten assistncia o realitzar consultes al respecte daquesta tramitaci, a les quals atendran exclusivament amb cita prvia.
Segueix-nos: