Està en: INICI > Educaci > Notícies

Educaci obre una nova secci de lEOI de Castell al Grau


El CIPFP Costa de Azahar acollir la tercera secci de lEOI de Castell amb una oferta de 130 places dangls en dos grups de primer dA2 i dos ms de primer de B1

udio de Francesc Mezquita


Educaci de la Generalitat obrir per al prxim curs 2020-2021 una tercera secci de lEscola Oficial dIdiomes (EOI) de Castell al Grau. Aquesta nova secci, que se suma a les de Vinamargo i Almassora, tindr la seu al CIPFP Costa de Azahar i naix amb una oferta de 130 places dangls en dos grups de primer dA2 i dos ms de primer de B1.

El conseller Vicent Marz ha subratllat que la nova secci de lEOI de Castell s una realitat grcies a la collaboraci de la Regidoria dEducaci de lAjuntament de Castell, i ha afegit: s important estendre loferta densenyament didiomes i acostar-la als barris de la capital de la Plana i als pobles del voltant per a fer ms accessible la formaci en llenges, que afavoreix tamb el futur laboral.

Per la seua banda, el regidor d'Educaci de Castell, Francesc Mezquita, ha manifestat que la ubicaci daquest servei al Grau de Castell s un encert absolut perqu facilitar laccs a l'aprenentatge de llenges a un nucli poblacional de vora 20.000 persones i, a ms, tamb a tota la poblaci que viu a la costa de Benicssim. Mezquita tamb ha destacat la vinculaci dels idiomes amb els sectors turstic i hostaler, i ha assegurat que lalumnat de lEscola dHostaleria eixir molt beneficiat daquesta obertura de lEOI en les mateixes installacions on estudien.

En aquest sentit, Marz ha volgut explicar que la tria per a acollir la nova secci de lEOI de Castell del CIPFP Costa de Azahar del Grau fa que acostem a lalumnat daquest centre loportunitat de complementar la seua formaci en serveis de cuina, restauraci i turisme, amb la qual cosa es millora el seu nivell dangls, i en prxims cursos estudiarem la possibilitat doferir-ne ms.

LEOI de Castell, situada a lantic campus de Borriol, juntament amb les seccions de Vinamargo (IES Matilde Salvador), Almassora (IES lvaro Falomir) i ara el Grau (CIPFP Costa de Azahar) ofereix 12 idiomes: alemany, angls, rab, castell per a estrangers, eusquera, francs, itali, portugus, romans, rus, valenci i xins.

Educaci de la Generalitat activar del 3 al 14 de juliol ladmissi telemtica en el web telematricula.es per al prxim curs en les 24 EOI valencianes i les seues 50 seccions distribudes per 67 municipis. Cal recordar que en les EOI valencianes hi ha un ventall doferta de 17 idiomes diferents segons el centre: alemany, angls, rab, espanyol, eusquera, francs, grec, itali, portugus, romans, rus, valenci, xins, neerlands, fins, polons i japons.
Segueix-nos: