Està en: INICI > Educaci > Notícies

Castell explora les necessitats de formaci de lAeroport per a adaptar loferta dFP


Mezquita presenta les conclusions de la mesa dFP que va posar en contacte a empreses, centres i administracions

El director general dAerocas trasllada al regidor la plena disposici de laeroport a col.laborar en la implantaci destudis reglats


udio de Francesc Mezquita


El regidor dEducaci de Castell, Francesc Mezquita, sha reunit amb el director general de lAeroport de Castell, Joan Seraf Bernat, per abordar la possible implantaci de cicles formatius compatibles amb lactivitat aeroporturia. Daquesta manera, ledil plantejar la posada en marxa destudis de la famlia professional de Transport i Manteniment de Vehicles, estretament vinculats a les tasques industrials que es realitzen a la installaci.

Ha acompanyat a Mezquita durant la visita el president de la Comissi dEstudi de la Formaci Professional creada pel Consell Escolar Municipal de Castell, Josep Ripolles. Aquest ltim ha elaborat linforme de conclusions de la mesa dFP organitzada pel consistori i que va reunir empreses, centres i administracions el passat mes de febrer, una documentaci que han facilitat al responsable de lAeroport de Castell.

Aquestes installacions ofereixen un ampli ventall de possibilitats formatives i laborals, com demostren les activitats que ja es realitzen a lAeroport de Castell i que van molt ms enll dels vols comercials, ha assegurat el regidor dEducaci. Mezquita ha destacat que hui, hem confirmat la bona sintonia que poden tindre aquestes tasques tcniques amb els estudis de formaci professional, uns estudis que portarien noves oportunitats laborals a la ciutat Castell i a les comarques del nord.

El regidor i el director general dAerocas han visitat les installacions de lempresa eCube Solutions, dedicada a lestacionament i desmuntatge davions, i s'han reunit per videoconferncia amb representants de Brok-air, especialitzada en el manteniment daeronaus. Bernat, ha manifestat que el desenvolupament del vessant industrial de l'aeroport aconsella posar en marxa cicles formatius vinculats a aquestes activitats, ja que les empreses que operen en les installacions, aix com unes altres que puguen sumar-se en el futur, requereixen de m d'obra qualificada.

Joan Seraf Bernat ha afegit que l'objectiu s avanar en l'ampliaci de la cartera d'activitats de l'aeroport, per la qual cosa es requerir personal amb formaci especfica. En aquest sentit, ha confirmat la plena disposici dAerocas i de les empreses a collaborar en la implantaci d'estudis reglats associats a les activitats industrials de l'aeroport, facilitant la realitzaci de prctiques en les installacions.

Cal destacar que la Comissi dEstudi de la Formaci Professional del Consell Escolar Municipal ja ha fet arribar a la Conselleria dEducaci linforme amb les conclusions de la mesa dFP celebrada el passat mes de febrer i en la qual va intervindre el conseller Vicent Marz. El text compta amb laval de lalcaldessa de Castell, Amparo Marco, i del regidor dEducaci.
Segueix-nos: