Està en: INICI > Educaci > Notícies

El Consell Escolar Municipal proposa mantenir com a no lectiva tota la setmana de Magdalena 2021


La reuni tamb ha servit per a informar sobre les mesures per combatre la bretxa digital presses arran de la crisi sanitria

El regidor dEducaci, Francesc Mezquita, ha presidit aquesta vesprada la sessi extraordinria del Consell Escolar Municipal en qu sha acordat la proposta de calendari escolar i els festius del curs 2020/2021. En aquest sentit, lens ha aprovat sollicitar que la totalitat de la setmana de les festes de la Magdalena siga no lectiva, una proposta que facilitar la conciliaci a les famlies, ja que repeteix el patr danys anteriors, com ha explicat ledil.

Aix, la proposta impulsada per Mezquita permetr mantenir els tres dies centrals de la setmana (dimarts, dimecres i dijous) com a festius i ajustar-se aix a la nova normativa del Consell al respecte de les jornades no lectives. Per tal dassegurar que el divendres de la setmana de les festes fundacionals de Castell tamb es mant com a festiu, el consistori proposa intercanviar aquesta jornada per la festivitat de Sant Vicent. Ara, el Consell Escolar Municipal traslladar la petici de jornades festives a la Direcci Territorial dEducaci de Castell, la qual haur daprovar-la.

Durant la primera trobada presencial del consell desprs de la crisi sanitria, Mezquita ha explicat les mesures que aplicar el consistori per a combatre la bretxa digital durant el prxim curs, un programa que compta amb un pressupost de 16.500 euros. El regidor tamb ha detallat les accions que shan pres durant lestat dalarma en aquest sentit i que han portat a ladquisici dun centenar de tauletes. Lacord assolit amb lempresa Netllar ha perms tamb facilitar connexions a Internet a ms dun centenar de famlies.

Mezquita tamb ha recordat que la Regidoria dEducaci preveu una lnia dajudes per la realitzaci dactivitats extraescolars durant el prxim curs . A ms, ha creat un programa especial de subvencions per a collaborar amb les AMPA i facilitar la programaci descoles per als perodes vacacionals, a la qual ja shan sumat les associacions dalguns centres aquest estiu.

El Consell Escolar ha donat suport a la singularitat de les comarques de Castell per tal de suprimir o activar cicles formatius en relaci al supressi del grau superior dInformtica i Telecomunicacions que simparteix a lIES Politcnic. Aix ho ha defensat tamb el director del centre, Ricardo Arnau.

Altres punts de la reuni han estat la daci de comptes sobre el procs ordinari descolaritzaci i les mesures preses pel consistori per a l'escolaritzaci extraordinria, per a la qual Educaci demana que les famlies acudisquen amb cita prvia. A ms, el consell ha informa els membres sobre lestat dels projectes del Pla Edificant per a Castell.
Segueix-nos: