Està en: INICI > Educaci > Notícies

Castell amplia recursos i personal per a la desinfecci dels centres educatius el prxim curs


Zones despecial exposici com els banys s'higienitzaran fins a tres vegades diries i sincrementaran un 20% els fons dedicats a aquests treballs

udio de Francesc Mezquita


udio d'Ignasi Garcia


Els regidors de Neteja, Ignasi Garcia, i dEducaci, Francesc Mezquita, acompanyats pel responsable de lrea de manteniment de centres educatius, shan reunit aquest mat amb el personal directiu per informar sobre ladaptaci de les tasques de desinfecci i neteja per a linici del curs lectiu 2020-21 a la ciutat de Castell. Els edils han posat en coneixement dels i les responsables dels centres els protocols a seguir i han obert un canal de comunicaci per tal que els equips directius puguen adrear-se al consistori si detecten deficincies o tenen necessitats excepcionals.

Aix les coses, i per tal de garantir la seguretat de tot lalumnat, el consistori incrementar en 45.000 euros mensuals els fons que dedica a aquests treballs, el que suposa un 20% ms cada mes que en lanterior curs i un increment del personal dedicat a fer-los. La programaci passa per incidir en les rees de ms pas o major contacte, com els banys o els poms de les portes, els qual es desinfectaran fins a tres vegades al dia.

Aquestes tasques seran fonamentals per a tornar a tindre educaci presencial als centres de Castell i per a assegurar les mesures de protecci personal i collectiva, ha explicat el regidor de Neteja. Garcia ha destacat lesfor econmic i dorganitzaci del personal que fa el consistori per a que aquests serveis especials arriben a tots els centres la neteja dels quals s competncia municipal.

Per a Mezquita, aquest esfor pel que fa a neteges i desinfeccions s una mostra ms de la nostra voluntat de collaborar amb la comunitat educativa per a comenar el curs el prxim 7 de setembre amb totes les garanties sanitries. L'objectiu s que tota la feina feta fins ara i tot l'esfor dels mesos en qu no ha hagut activitat presencial donen com a resultat que el curs 2020-2021 puga desenvolupar-se amb normalitat, segons ledil dEducaci. .

En aquest sentit, els centres a qu sestendr aquest pla dacci sn els collegis pblics dinfantil i primria, el CEE Castell Vell i les escoles dadults de la ciutat. Les franges horries en qu intervindr el personal de neteja i que es troben dins de lhorari lectiu seran consensuades amb la direcci de cada centre.

L'Ajuntament de Castell tamb proveir les escoles de gel hidroalcohlic per tal de garantir una correcta higiene de les mans quan no siga possibles rentar-les amb aigua i sab i per a complir amb la normativa que estableix que totes les persones que entre al centre se lapliquen.

Cal recordar que la regidoria dEducaci ja va installar mampares a les recepcions on treballen zeladors i zeladores que depenen de lAjuntament de Castell. El departament que dirigeix Mezquita ha actuat en ms de 30 centres dinfantil i de primria i escoles dadults per a installar aquests elements de protecci. El consistori tamb t en procs de licitaci el contracte de neteja descoles i installacions municipals, amb un pressupost base que supera els 12,5 milions deuros.
Segueix-nos: