Està en: INICI > Educaci > Notícies

El Consell valora positivament l'informe d'FP elaborat per l'Ajuntament de Castell


L'estudi aspira millorar l'oferta formativa de les comarques del nord i inclou la necessitat de crear un centre integrat

udio de Francesc Mezquita


El regidor d'Educaci de l'Ajuntament de Castell, Francesc Mezquita, s'ha reunit amb el director general de Formaci Professional, Manuel Gomicia; el director territorial d'Educaci, Alfred Remolar; l'inspector Rogeli Santa Mara i el president de la Comissi d'Estudi de la FP creada pel Consell Escolar Municipal, Josep Ripolls, per a estudiar l'informe en elaborat pel consistori arran de la taula de Formaci Professional celebrada el mes de febrer passat. Els representants de la Conselleria han valorat molt positivament el treball realitzat i han posat de rellevncia que les conclusions poden traslladar-se a les comarques de la Plana.

En aquest sentit, Mezquita ha assegurat que "aquesta iniciativa municipal contribuir a millorar l'oferta d'FP en l'mbit comarcal i, per tant, pot ajudar a ampliar l'oferta d'estudis en transcendir l'mbit local". Aix mateix, ledil dEducaci ha posat sobre la taula la necessitat de crear un centre integrat, una necessitat que tamb recull aquest informe i que permetria millorar la disponibilitat d'espais i absorbir la demanda respecte a nous cicles formatius.

El text, elaborat per Ripolls, ha rebut tamb el suport del Consell Escolar Municipal. Entre les conclusions, destaca la necessitat de promoci de la Formaci Professional. El regidor d'Educaci s'ha comproms a reprendre els trmits per a aconseguir aquest objectiu, ja que la jornada prevista per a la passada primavera va haver de ser cancellada per l'alerta sanitria.

Fins a 28 famlies professionals han sigut analitzades en aquest document, el qual ha repassat l'estat de tots els estudis que s'ofereixen tant a Castell com als municipis prxims pel que fa installacions i demanda per part de l'estudiantat. Parlen, a ms, de l'xit dels convenis de collaboraci entre centres educatius i empreses, que han donat com a resultat cicles amb una alt nivell d'ocupabilitat.

Cal recordar que fins a huit associacions empresarials van assistir a la Mesa d'FP celebrada el mes de febrer passat al Menador Espai Cultural de Castell i inaugurada pel conseller d'Educaci, Vicent Marz. Tamb hui equips directius de centres en els quals s'ofereixen aquests estudis van participar a la jornada, a ms de representants de sectors com les indstries petroqumica, de gesti hdrica i del transport sanitari. Van aportar la seua visi la secci d'Inspecci Educativa de la Conselleria d'Educaci, la Cambra de Comer de Castell, l'Agncia de Desenvolupament Local i el Patronat dEsports del consistori, aix com Bombers de Castell.
Segueix-nos: