Està en: INICI > Educaci > Notícies

Educaci refora la plantilla de bidells i bidelles per linici de curs a Castell


udio de Francesc Mezquita


Mig centenar de professionals municipals ajudaran al compliment de les mesures de seguretat als centres

La Regidoria dEducaci de lAjuntament de Castell, dirigida per Francesc Mezquita, incorpora per a linici del nou curs escolar nou treballadors i treballadores que faran tasques de bidells. Amb aquesta mesura, el consistori assegura que cap centre es quede sense aquest perfil tan necessari per a la tornada de lactivitat a les aules i que el personal municipal tamb puga collaborar en la posada en prctica de totes les mesures higiniques i sanitries establertes per a linici del curs lectiu.

Aix ho ha explicat el regidor al capdavant de lrea, qui tamb ha informat que, amb aquestes incorporacions, la plantilla de bidells i bidelles disposar de 50 professionals. Mezquita ha agrat la collaboraci de la regidora dOcupaci, Patricia Puerta, a lhora de fer possible aquests refor de personal, ja que les noves contractacions shan realitzat mitjanant un dels programes municipals daquesta rea.

El fet de disposar de ms personal simplificar la supervisi dels accessos en les hores de ms afluncia dalumnat als centres. En aquest sentit, el consistori ha prestat collaboraci a aquells que puguen necessitar alguna intervenci per tal de millorar o ampliar les vies daccs per tal de garantir les distncies interpersonals i evitar el contacte entre els grups de diferents nivells.

Aquest inici de curs ser, sense dubte, un repte per a tota la comunitat educativa i per aix, lAjuntament de Castell estar al seu costat per tal de facilitar la tornada a lescola i de collaborar en tot all que siga necessari, ha explicat Mezquita. El regidor t previst reunir-se prximament amb les famlies que fan s dels serveis de transport facilitats pels consistori per explicar el protocol que hauran de seguir els xiquets i les xiquetes que utilitzen lautobs escolar, el qual inclou mesures com l'assignaci dun seient fixe per a cada alumne.

LAjuntament de Castell tamb reforar la neteja als centres educatius, amb un increment de 45.000 euros mensuals dels fons que hi dedica. A suposa un increment del 20% de la dotaci pressupostria per tal de garantir lhigienitzaci de banys o poms de les portes fins a tres vegades al dia. El consistori tamb proveir les escoles de gel hidroalcohlic per tal de garantir una correcta higiene de les mans quan no siga possibles rentar-les amb aigua i sab i per a complir amb la normativa que estableix que han dutilitzar-lo totes les persones que entren al centre.

Cal recordar que la Regidoria dEducaci ja va installar mampares a les recepcions on treballen zeladors i zeladores. El departament que dirigeix Mezquita ha actuat en ms de 30 centres dinfantil i de primria i escoles dadults per a situar aquests elements de protecci.
Segueix-nos: