Està en: INICI > Educaci > Notícies

La Conselleria dEducaci incrementa en 785.000 euros la inversi a Castell per a un inici de curs segur


La ciutat guanya 124 docents per a garantir que la rtio no supere els 20 alumnes per aula Els centres educatius de Castell ultimen les preparacions per a que la tornada a les aules puga fer-se amb totes les garanties sanitries, una tasca per la qual han preparat plans de contingncia i per a la qual han comptat amb el suport de la Conselleria i de la Regidoria dEducaci.

Per a ajudar els centres a adaptar-se a aquesta nova situaci i per reforar lactivitat educativa, cultural i esportiva de tot lalumnat, la Conselleria que dirigeix Vicent Marz invertir 784.883,05 euros ms a la ciutat. A aquesta inversi cal sumar tamb els 124 docents ms que sincorporaran a escoles i instituts de Castell a linici del curs i que garantiran que la rtio no supere els 20 alumnes per aula.

La Conselleria dEducaci ha fet un vertader esfor per a estar al costat de la comunitat educativa en aquesta tornada histrica a lescola i la inversi en recursos i personal s tamb histrica, ha reconegut el regidor dEducaci de Castell, Francesc Mezquita, qui ha recordat les mesures que tamb prendr el consistori, com ara l'increment de personal de consergeria i la intensificaci de les tasques de neteja.

Aix doncs, la inversi procedent del govern autonmic per a les actuacions vinculades a ladquisici de mobiliari, materials de protecci o obres ha sigut de una mica ms de 566.000 euros. Aquestes intervencions han estat complementades per lAjuntament de Castell, que ha adquirit mampares de protecci i ha collaborat en ladaptaci dalguns centres.

Pel que fa a les activitats extraescolars, Educaci de la Generalitat subvencionar aquesta oferta amb vora 219.000 euros. Mezquita treballa amb collaboraci amb les rees municipals de Cultura i Medi Ambient per tal de desenvolupar una programaci que lAjuntament de Castell facilitar a les famlies per tal dafavorir la conciliaci i reforar lactivitat educativa.

Cal destacar que la Conselleria dEducaci tamb t previst incrementar el personal no docent dels centres, com s el cas dels monitors i les monitores de menjador. Aquests professionals asseguraran que es mantenen les distncies de seguretat i latenci als grups de convivncia estable dels nivells inicials.

Totes aquestes mesures formen part del Pla de Prevenci i Protecci per al curs 2020-2021, el qual detalla les mesures que es posaran en prctica als centres educatius per tal de reprendre lactivitat lectiva. El document, lelaboraci del qual sha fet en collaboraci amb la Conselleria de Sanitat Universal, inclou informaci sobre protocols daccs i eixida als centres, desplaaments interns, reorganitzaci de grups, s de zones comunes, neteja i desinfecci o interaccions amb persones externes, aix com per a la gesti de possibles casos de persones que presenten smptomes de Covid.
Segueix-nos: