Està en: INICI > Educaci > Notícies

Castell desenvolupa un pla amb 20 activitats extraescolars per a facilitar la conciliaci


udio de Francesc Mezquita


Loferta arribar a ms de 27.000 escolars, amb propostes de suport educatiu, culturals i esportives per al curs 2020-21 i adaptades a les mesures sanitries

La Regidoria dEducaci de Castell ha presentat el seu projecte dactivitats de suport educatiu i extraescolars a la lnia de subvencions de carcter excepcional creada per la Conselleria dEducaci amb la finalitat doferir alternatives educatives i de qualitat i afavorir la conciliaci laboral i familiar en uns temps que sn especialment complicats en aquest aspecte. Ho ha explicat el regidor dEducaci de la ciutat, Francesc Mezquita, qui tamb ha detallat que el pla treballar en tres lnies: el suport educatiu, les activitats culturals i les esportives.

En total, lAjuntament de Castell oferir una vintena dactivitats que respectaran les mesures i els protocols sanitaris i que sestima que arribaran fins a 27.226 escolars dels sis districtes. Volem complementar la tasca lectiva amb activitats que fomenten les competncies educatives, la creativitat i el benestar fsic i emocional dels xiquets i les xiquetes de Castell i que facen de la nostra una ciutat educadora ms enll de les aules, ha assegurat el regidor, qui ha recordat que la Conselleria d'Educaci subvencionar amb vora 220.000 euros aquest programa municipal dextraescolars.

Per a expandir loferta, el consistori comptar amb la collaboraci de entitats sense nims de lucre (com clubs esportius, AMPES i ONG, centre educatius, el CEFIRE, lInstitut Valenci de Cultura i empreses de dinamitzaci especialitzades en contacontes, cincia i tecnologia i arqueologia. Mezquita tamb ha volgut agrair especialment la collaboraci dels negociats de Cultura, Joventut i Igualtat i amb el Patronat dEsports.

Aix, el consistori oferir propostes com visites i itineraris culturals, el teatre per a escolars, tallers diniciaci al grafiti, tallers de divulgaci cientfica, programes danimaci a la lectura i tallers de plurilingisme, amb menci especial per al Cor Infantil i per al programa Sis Cordes, Mil Veus, dues iniciatives musicals per afavorir lexpressi en aquesta matria. Estan incloses tamb en aquest pla les escoles esportives municipals, que acostaran als xiquets i xiquetes esports com lesgrima, el tennis, lequitaci o la pilota valenciana, a ms dels populars futbol, bsquet o handbol.

Loferta dextraescolars es localitzar als mateixos centres educatius de Castell i disposar daltres installacions per a la realitzaci dactivitats fixes o puntuals com ara el Casal Jove de Castell, el Museu de Belles Arts, el Planetari de Castell, el Castell Vell, el refugi antiaeri, el Museu de la Mar, la biblioteca del carrer Major, lagncia de lectura Censal y la Vila Romana de Vinamargo.
Segueix-nos: