Està en: INICI > Educaci > Notícies

Castell presenta la Guia Educadora amb ms de 60 activitats per al curs 2020-21


El disseny ha estat redefinit per facilitar la lectura mitjanant pantalles, ja que la difusi ser exclusivament digital

La Regidoria d'Educaci de Castell ha presentat la Guia Educadora per al curs 2020-21, en la que es detallen les ms de 60 activitats de tota ndole disponibles per als centres i per a les famlies durant aquest curs. Com ha explicat ledil responsable de lrea, Francesc Mezquita, la guia sha distribut entre els centres educatius en format digital, seguint el protocol de prevenci de contagis per coronavirus. Per a facilitar la lectura, el consistori ha encarregat un redisseny del document, amb colors clids i un nou logotip.

Malgrat les limitacions que ens marca la situaci sanitria volem que els centres i les famlies spiguen que tenen al seu abast una mplia oferta dactivitats segures que complementaran la tasca educativa, que serviran per ajudar al seu creixement i la seua salut i que, alhora, faciliten la conciliaci, ha assegurat Mezquita.

Aix, la Guia Educadora 2020-21 s una ferramenta amb la qual collaboren tots els rgans de govern de la ciutat i que refora l'educaci ms enll de les aules. El document es divideix en diverses rees: en primer lloc es troba l'rea de la ciutat de les persones, continua amb l'rea de sostenibilitat i i lluita contra el canvi climtic i acaba amb l'rea desenvolupament econmic sostenible. D'aquesta manera, imita l'organitzaci de l'Ajuntament de Castell.

En l'rea de Ciutat de les Persones es poden trobar visites al Parc de Bombers, cursos de primers auxilis i formaci d'educaci viria. Tamb es duran a terme visites als museus municipals i tindran lloc programes ms consolidats, com l'Escola Canta o lEscola fa Rdio. El consistori proposa tamb promocionar la lectura amb visites a biblioteques i es sinclouen multitud d'activitats esportives. En la programaci hi ha previstos cursos de prevenci contra l'assetjament escolar i les addiccions a l'alcohol, als jocs o a les drogues. Hi ha, a ms a ms, una part dedicada a la formaci en matria digualtat de gnere per als escolars.

En l'rea de sostenibilitat i lluita contra el canvi climtic s'ha programat una gimcana ecolgica, un teatre en verd per conscienciar als ms menuts o visites per conixer els espais naturals com La Marjal o El Pinar. Es faran visites educatives al parc de Ribalta, aix com al parc Meridi o al parc Litoral. Tamb hi ha programat un curs sobre l'estalvi energtic a casa i un altre per conixer les aus de Castell.

La Guia Educadora cont un apartat de desenvolupament econmic sostenible hi ha actes sobre educaci sexual aix com de coeducaci menstrual. Oferiran tamb un desdejuni saludable per concienciar de la importncia de tindre una bona alimentaci. I, finalment, es duran a terme tallers per tindre un bon s de les noves tecnologies entre els ms menuts.

Descarrega la Guia Educadora 2020-21

Guia Educadora

Segueix-nos: