Està en: INICI > Educaci > Notícies

Castell se posiciona com a ciutat inclusiva en la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores


Mezquita destaca la importncia de formar part d'una entitat de prestigi, on participen les rees d'ensenyament de ciutats referents

El regidor dEducaci de Castell, Francesc Mezquita, ha assistit a la primera sessi de la xarxa temtica Ciutat Inclusiva, Ciutat Educadora, organitzada per lAjuntament de Vitria-Gasteiz. La jornada servir tamb per a confirmar ladhesi de Castell a aquesta xarxa i crear sinrgies amb altres ciutats per a continuar fent de la nostra una ciutat educadora, com ha assegurat Mezquita.

Formar part de la xarxa de ciutats inclusives ens permetr compartir amb altres municipis pioners iniciatives i exportar aquelles que funcionen a Castell, ha explicat el regidor, per a qui s tan important educar, com educar en la inclusi, el respecte i lacceptaci de la diversitat.

En el primer encontre de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, Castell sha situat com a ciutat inclusiva. En aquest primer encontre sidentificaran els mecanismes dexclusi relacionats amb latenci a la diversitat i els factors que promouen lexclusi. En la sessi participen ciutats referents com Lleida, Eivissa, Mlaga, Bilbao, o la prpia Vitria-Gasteiz. Tanmateix, hi participen fins a 34 ciutats darreu de lEstat, que conformen la xarxa temtica Ciutat Inclusiva, Ciutat Educadora.

Els i les representants municipals, aix com el personal tcnic de les administracions que hi participen, treballaran per a analitzar limpacte de la poltica municipal com a factor dinclusi-exclusi, definir estratgies i pautes educatives en aquest mateix sentit, proposar vies dintervenci municipal per atendre la diversitat en una Ciutat Educadora i definir instruments per a lanlisi de la inclusivitat.

Entre els objectius generals de la jornada estan millorar el carcter inclusiu de les ciutats educadores, reflexionar sobre la manera en qu les ciutats atenen la diversitat, facilitar que les poltiques educatives municipals es converteixen en factors dinclusi, proposar models dintervenci educativa que faciliten als governs locals ladministraci de la creixent diversitat i eviten que aquesta genere mecanismes d'exclusi.

La iniciativa es duu a terme de forma virtual a causa de la Covid19. Les ciutats assistents a lencontre participaran tamb en un curs organitzat pel Pas Basc sobre Ciutat Educadora: Ajuntaments i Escola inclusiva. lvaro Marchesi Ullastres realitzar una ponncia anomenada Ciutat Educadora, Ciutat Inclusiva mentres que Izaskun Eskubi Goientxe presentar el programa marc per el desenvolupament duna Escola Inclusiva 2019-2022.
Segueix-nos: