Està en: INICI > Educaci > Notícies

Castell adjudica les obres del Vicent Mar per 58 milions deuros


udio de Francesc Mezquita


El projecte, que sexecutar en 15 mesos, forma part del Pla Edificant

La Junta de Govern Local de Castell ha donat llum verda a la contractaci de les obres per a la reconstrucci del CEIP Vicent Mar. El pressupost total de les actuacions s de 5.876.602,20 i es preveu que les obres duren al voltant de 15 mesos.

Per al regidor dEducaci, Francesc Mezquita, ladjudicaci de les obres suposa linici dun procs que donar resposta a una reivindicaci histrica de la comunitat educativa del Vicent Mar. En eixe sentit, Mezquita ha posat de manifest que el Pla Edificant: desprs de aos de reivindicacions, el Pla Edificant ha fet possible la construcci dun nou collegi ms inclusiu i sostenible.

A ms ledil ha assenyalat que la nova construcci permetr desenvolupar al 100% el gran projecte educatiu del centre. Finalment, Francesc Mezquita ha volgut felicitar al personal del CEIP Vicent Mar, a les famlies i a lalumnat ja que aquest projecte suposa un xit a la seua constncia i comproms.

Ladjudicaci de les obres del CEIP Vicent Mar suposa la finalitzaci dun procs que va comenar el maig i al qual shan presentat un total de sis candidatures. Durant el perode de temps que duren les obres, lalumnat del Vicent Mar es traslladar a la parcella ubicada a prop del centre, ladequaci de la qual finalitzar prximament lAjuntament de Castell.

El projecte seleccionat per la mesa de contractaci inclou un estudi de la situaci actual amb descripcions detallades de les actuacions a realitzar, aix com una programaci especfica del procs i dels equips de treball. Tamb ha presentat una srie de millores com protecci antigrafitis, allament amb materials txtils o un protocol per a la Covid-19. Shan tingut en compte per a ladjudicaci aspectes vinculats a la sostenibilitat, com la illuminaci natural en les ltimes plantes o els sistemes per a la captaci solar trmica per a installacions individuals.

Les rees dEducaci i de Contractaci del consistori shan assegurat que les obres comencen a principis de 2021 i sacaben en 2022. A ms, l1% del pressupost total va destinat a la comunicaci social.

Cal recordar que la nova construcci del Vicent Mar forma part del Pla Edificant, impulsat per la Conselleria dEducaci de la Generalitat Valenciana. Junt a la rehabilitaci de lHerrero, la Conselleria invertir un total 9.233.417,2 en Castell.
Segueix-nos: