Està en: INICI > Educaci > Notícies

Educaci garanteix 83 milions deuros per al Pla Edificant en Castell


Les actuacions estan previstes per als CEIP Herrero, Vicent Mar, Sebastian Elcano i Mestre Cans

Els pressupostos de la Generalitat Valenciana han incls una inversi per al Pla Edificant a Castell que ascendeix a 8.378.74155 euros per a lany 2021. Els centres que es beneficiaran daquestes inversions sn el CEIP Herrero, el CEIP Vicent Mar, el CEIP Sebastian Elcano i el CEIP Mestre Cans Sanmartn.

Aquest pressupost demostra que el Pla Edificicant s un prioritat per a la Conselleria dEducaci i que la inversi educativa a Castell est a lagenda dassumptes fonamentals del govern valenci, ha explicat el regidor dEducaci, Francesc Mezquita. Ledil ha recordat la ciutadania de Castell ha de saber que els quatre centres de la primera fase dEdificant estan en el pressupost tant de lajuntament com del Consell i qualsevol afirmaci que ho qestione s, simplement, enganyosa.

En el cas del CEIP Herrero, la quantitat total ascendeix a 2.066.290,19 euros i comprn lexecuci del projecte de rehabilitaci de ledifici. En el mateix cas es troba el CEIP Vicent Mar, que rebr un total de 3.245.383,50 euros per a la demolici i construcci dun nou centre desprs danys de reivindicacions de la comunitat educativa. El CEIP Sebastian Elcano tindr una inversi de 2.927.067,86 euros, que premetran treure endavant la licitaci de les obres prevista per al 2021. Finalment, el CEIP Mestre Cans Sanmartn rebr 140.000 euros per a la licitaci del projecte.

Cal recordar que en les darreres setmanes sha dut a terme ladjudicaci de les obres tant per al CEIP Herrero com per al CEIP Vicent Mar. Les actuacions de lHerrero preveuen una rehabilitaci integral per crear una aula de xiquets i xiquetes de dos anys, que facilitar la conciliaci familiar.

Per altra banda, al Vicent Mar es preveu la demolici i la construcci dun edifici nou, que contempla aspectes de sostenibilitat i protocols per fer front a la Covid-19. En ambds casos, lalumnat es traslladar a unes aules provisionals durant el procs de les obres. Els espais on han danar aquestes aules ja han sigut adequats per la Regidoria dEducaci.
Segueix-nos: