Està en: INICI > Educaci > Notícies

El ple de Castell sollicitar les competncies per a renovar el CEIP Mestre Cans


La delegaci permetr licitar lelaboraci del projecte per a construir un nou centre al mateix solar que ocupa lactual

udio de Francesc Mezquita


La prxima sessi plenria de lAjuntament de Castell inclour en lordre del dia la sollicitud de delegaci de competncies al Conselleria dEducaci per a actuar al CEIP Mestre Cans, un dels centres inclosos en el Pla Edificant de la ciutat. Aix ho ha confirmat el regidor dEducaci, Francesc Mezquita, qui tamb ha apuntat que aquest trmit permetr procedir a la licitaci del projecte de nova construcci del centre.

Avancem significativament en la tramitaci daquest projecte que suposar la renovaci integral del centre, una reivindicaci histrica de la comunitat educativa del Mestre Cans les installacions del qual superen les sis dcades, ha explicat Mezquita. El regidor ha recordat que aquest s un dels centres que ms requereixen una intervenci i, afortunadament, hem rebut el vistiplau de totes les parts implicades per a inclourel en aquesta primera fase del Pla Edificant de la Conselleria dEducaci.

A finals de 2019, dacord amb els serveis tcnics municipals, lAjuntament de Castell va modificar la proposta d'actuaci al CEIP Mestre Cans Sanmartn, la qual va passar de reforma a nova construcci. Daquesta manera, el projecte que ara podr licitar el consistori inclour lenderrocament de l'edifici existent, amb la finalitat de construir un nou centre en el mateix solar. La modificaci es va basar en les instruccions tcniques i en el programa de necessitats ems per la Conselleria d'Educaci.

En el pressupost de 2021 del Pla Edificant sha incls 140.000 euros per a la licitaci del projecte del Mestre Cans. En total, la Conselleria dEducaci invertir 8,3 milions deuros a Castell durant el prxim exercici pressupostari per a la reforma o renovaci integral de quatre centres a la ciutat.

Tant les obres de remodelaci del CEIP Herrero com les del Vicent Mar han estat ja adjudicades i es preveu que la seua execuci comence en els prxims mesos i s'estenga durant lany 2021. Cal destacar que el consistori ultima tamb els treballs dadequaci de dos solar per a la ubicaci provisional dels alumnes mentre duren les obres. La reubicaci i el posterior desenvolupament de lactivitat lectiva en els nous espais temporals seguiran les mximes dels plans de contingncia del centres per a la prevenci dels contagis de Covid-19.
Segueix-nos: