Està en: INICI > Educaci > Notícies

El Premi de Narrativa Escolar Vicent Mar selecciona 53 relats guanyadors


La gala se celebrar en lnia i reconeixer el talent de tot l'alumnat participant

El regidor d'Educaci, Francesc Mezquita, ha acompanyat la Comissi Cvica Vicent Mar en l'anunci pblic dels 53 relats guanyadors del Premi de Narrativa Escolar Vicent Mar. Un total de 43 escoles pbliques, concertades i privades de Castell han participat en aquesta quinzena edici del guard, a la qual shan presentat 827 relats de xiquets i xiquetes.

El premi per als relats guardonats s la publicaci en paper del llibre Un mn nou del certamen literari, el qual est publicat per Bromera dins de la collecci Lletra Nova i del qual els guanyador si les guanyadores rebran quatre exemplars. A ms a ms, i per tal devitar aglomeracions, la gala se celebrar en lnia i en lesdeveniment virtual intervendran entitats i administracions collaboradores i les i els guanyadors.

Mezquita ha qualificat la participaci com a espectacular en el Premi de Narrativa Escolar. El regidor dEducaci ha valorat positivament el certamen que motiva a escriure a lalumnat, ja que el premi es tracta de veure les seues obres publicades en un llibre.

Aquest procs permet la consolidaci de les competncia lingistiques i comunicatives i s molt important perqu afavoreix laprenentatge significatiu quan lalumnat veu publicat el resultat del seu treball i el dels companys i companyes, ha incidit. Finalment, Mezquita ha volgut recordar la figura de Vicent Mar, qui va treballar intensament per la llengua i la cultura de Castell.

Aix doncs, el Premi de Narrativa Escolar Vicent Mar naix com a homenatge a la figura del mestre, escriptor i activista castellonenc. Per aquest motiu, la Comissi Cvica la qual organitza el concurs est formada per les diverses entitats de les quals va formar part Vicent Mar. El jurat est format representants daquestes entitats i ha triat 53 obres dalumnes de 5 i 6 de primria per ser publicades en el llibre que edita Bromera, amb collaboraci amb lAjuntament de Castell.

Vicent Mar va estar relacionat amb el mn educatiu de la ciutat, a ms destar present en els moviments en defensa de la llengua i en la promoci de la cultura castellonenca. Fruit daix i desprs de la seua mort, amics i amigues de la famlia van crear la Comissi Cvica Vicent Mar, la qual organitza el Premi de Narrativa Escolar amb lobjectiu de qu la figura de Vicent continue vigent.
Segueix-nos: