Està en: INICI > Educaci > Notícies

Castell mant les activitats educatives complementries adaptades al context sanitari


Educaci impulsa les jornades dels Jocs Populars i Tradicionals i activitats teatrals i cinematogrfiques, garantint les mesures sanitries

La Regidoria dEducaci ha mantingut en aquest curs 2020-21 les activitats complementries que oferia habitualment a lalumnat, propostes que shan adaptat als protocols sanitaris per tal de garantir que totes les xiquetes i tots els xiquets de Castell tinguen exactament el mateix calendari que en un altre curs i, per tant, les mateixes oportunitats daprendre, compartir experincies i gaudir.

Aix ho ha explicat el regidor de lrea dEducaci, Francesc Mezquita, qui ha agrat les entitats organitzadores tant de les jornades de Jocs Populars i Tradicionals com del programa Teatre per a Escolars i la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MiCe) lesfor per a repensar les activitats, reduir els grups i respectar les distncies i ls de mascareta per tal de continuar amb la previsi i permetre que tot lalumnat participe en aquestes propostes. Mezquita tamb ha posat l'accent en el valor educatiu daquests programes per tal de treballar competncies incloses en el currculum, com les socials i cviques i les culturals i expressives.

Aix doncs, una trentena de collegis de Castell han celebrat la vuitena edici de les jornades de Jocs Populars i Tradicionals. En la proposta, la qual compta amb el patrocini de lAjuntament de Castell, participen 1.500 xiquets i xiquetes de tota la ciutat i enguany han rebut una samarreta dissenyada per lalumna del CEIP Mestre Ripolls, Aroa Gargallo Garcia. Lobjectiu de les jornades s mantenir els jocs populars com les xapes, les birles, la cursa de sacs, el mocadoret, el set i mig o els quatre cantons.

El seminari de professorat dEducaci Fsica organitza aquestes jornades de Jocs Populars i Tradicionals de Castell. Malgrat que la multitudinria trobada habitual al Parc Ribalta no sha pogut realitzar, el collectiu ha celebrat als mateixos centres escolars les activitats.

Daltra banda, tamb sha dut a terme el Teatre per a Escolars, el qual compta amb 10 centres participants i un total de set obres corresponents a cinc companyies diferents. Lactivitat tamb sha adaptat a la situaci sanitria. Ledici ha transcorregut al llarg del mes de novembre i han participat 10 centres, els quals han gaudit dun total de set obres representades per cinc companyies diferents (Xarxa Teatre, Teatre de lhome dibuixat, Hop, Gesti Teatral, Llocart Teatre i La troupe Malab). El Teatre per a Escolars se celebrava en el Teatre del Raval per enguany shan fet les representacions als mateixos centres, amb lobjectiu devitar desplaaments durant la crisi sanitria actual.

Aix mateix, els centres han participat en el visionat de les cintes incloses en la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MiCe), un festival pensat per a fer reflexionar l'alumnat i el professorat i pert treballar valors mitjanant les peces audiovisuals. Les projeccions de pellcules shan fet al centre, per tal devitar desplaar-se a cap sala i continuar participant en la mice i gaudint del mn audiovisual, com expliquen des de l'organitzaci de la mostra. A ms a ms, el professorat ha rebut propostes didctiques adaptades a lalumnat dinfantil, primer i segon cicle de primria i secundria i FP, amb activitats per a treballar un catleg amb ttols com Selfish, 11:40 o Ailin en la Luna.
Segueix-nos: