Està en: INICI > Educaci > Notícies

La Gaiata Interactiva es transforma en eina digital per a arribar als centres educatius de Castell


Leina destaca pel seu valor pedaggic i les aplicacions educatives que ofereix

La Regidoria dEducaci dona suport al projecte encapalat per lenginyer informtic Eduardo Lagares, la Gaiata Interactiva Magda. La iniciativa naix de lAssociaci dArtistes Gaiaters per apropar la festa a lalumnat de Castell. Laplicaci, la qual respon al nom de Magda, es pot controlar mitjanant la veu i enguany inclou millores tcniques, com ara que parla i entn valenci i Castell.

Segons el regidor d'Educaci de Castell, Francesc Mezquita, la Gaiata Interactiva s un projecte didctic essencial per apropar la festa als ms menuts i viure la festa des duna altra perspectiva. Mezquita ha afegit que es tracta de reviscolar la festa desprs de lajornament de la Magdalena a causa de la pandmia.

Magda s un element educatiu, ja que inclou informaci de rellevncia local, aix com aspectes clau en el mn de la festa castellonenca o referncies a la histria de la ciutat i als seus monuments. Tamb, recull informaci de rellevncia cultural com fets histrics o altres qestions de cultura general. Com que es tracta duna eina didctica, inclou la possibilitat de ressoldre operacions matemtiques, permet treballar la comprensi i lexpressi orals i treballar conceptes plstics.

Lagares tamb sha posat a disposici del professorat per tal doferir formaci telemtica si necessiten assistncia per a fer servir leina, malgrat que es pot fer servir de manera autnoma perqu el disseny s molt intutiu. Magda s ja accessible des de ladrea web www.gaiatainteractiva.es.

Adaptaci a les mesures sanitries

Abans de linici de la crisi sanitria, es van realitzar tallers en cinc escoles de Castell amb una versi fsica de Magda, un gaiata de m. Lexperincia va ser molt positiva i va captar linters de l'alumnat i del professorat per la seua transversalitat i la possibilitat dutilitzar-la en diverses assignatures. Ara, i tenint en compte les mesures sanitries i de prevenci de contagis, la virtualitzaci de Magda permetr poder seguir oferint aquesta experincia de forma segura.
Segueix-nos: