Oberta la inscripci per a una nova Llanadora d'Ocupaci a Castell


Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i l'Ajuntament de Castelló renoven la seua col·laboració.
 
La pròxima Llançadora d'Ocupació de Castelló serà la quarta que funcione a la ciutat després de les edicions celebrades en 2016, 2017 i 2018 amb bons resultats, ja que el 60% dels seus participants van modificar la seua situació laboral: trobant treball per compte d'altri, promovent el seu propi negoci o cursant Certificats de Professionalitat amb accés a pràctiques laborals.  
 
Persones destinatàries
La llançadora començarà a funcionar al març i tindrà 20 places, destinades a homes i dones en situació de desocupació amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys.  Podran participar persones amb qualsevol nivell formatiu (sense estudis, Graduat Escolar, ESO, Formació Professional, Batxillerat o estudis universitaris),  i procedents de qualsevol sector laboral, amb o sense experiència prèvia.
 
Amb això es persegueix configurar un equip el més variat i heterogeni possible perquè entre els seus integrants no existisca competència a l'hora de buscar treball, sinó que compartisquen coneixements i experiències, i aposten per una cultura col·laborativa per a impulsar el seu accés al mercat laboral. 

Què faran en la llançadora?
Les 20 persones que resulten seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per l'Ajuntament. Amb la guia i orientació d'un tècnic especialitzat de la Fundació Santa María la Real  duran a terme diverses activitats per a optimitzar la seua cerca de treball: tallers d'autoconeixement i  intel·ligència emocional per a aprendre a fer un pla de cerca de treball i enfocar el seu objectiu;  actualització i modernització de currículums; simulacions d'entrevistes de treball i processos de selecció grupal. A més,  aprendran noves tècniques de comunicació, màrqueting i marca personal; elaboraran un mapa d'ocupabilitat, realitzaran visites a empreses i organitzaran trobades amb reclutadors i experts per a aconseguir la seua inserció laboral.
 
No és una agència de col·locació
La llançadora no és una agència de col·locació on es dóna treball als participants. És un programa intensiu per a orientar a persones desocupades a activar i optimitzar la seua cerca de treball en el mercat actual, amb noves tècniques que els permeten guanyar confiança i seguretat en les entrevistes, i amb noves activitats que els acosten al teixit empresarial. Amb aquest esquema han funcionat més de 500 llançadores d'ocupació per tot el país, amb més de 11.000 participants, dels quals el 60% han modificat i millorat la seua situació laboral. (Balanç de 5 anys del Programa)
 
Termini d'inscripció
Les persones interessades a participar en el programa, de caràcter gratuït i voluntari, disposen fins al 6 de març de 2019  per a inscriure's a través de la web de Llançadores (https://lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion ) o en format presencial,  sol·licitant, emplenant i entregant el corresponent formulari d'inscripció en les dependències de l'Agència de Desenvolupament  Local de l'Ajuntament (C/ Enmig, 82 -  1r), en horari de 9 a 14 hores. També podran sol·licitar informació addicional en el telèfon 964 355 482.

(*) Segons el recollit en les bases de la convocatòria i aprovat en els convenis aconseguits en cadascuna de les aquestes ciutats, una vegada superades les 500 inscripcions, Fundació Santa María la Real es reserva el dret de tancar el termini d'inscripció abans de la data oficialment anunciada.


Segueix-nos: