Castell dissenya formaci a mesura en sectors emergents identificats en l'informe Estratgies d'Ocupaci
Foto de la noticia

Puerta avana que s'han realitzat contactes amb diversos sectors per a desenvolupar un pla formatiu que amplie les oportunitats laborals

udio de Patricia Puerta


L'Ajuntament de Castell, a travs de la regidoria d'Ocupaci, ha iniciat els contactes per a definir i dissenyar un nou pla formatiu a mesura per a millorar l'ocupabilitat i generar noves oportunitats laborals en els sectors emergents identificats en l'informe Estratgies per a l'ocupaci des del territori valenci, el document presentat recentment i que suposa un nou full de ruta per a les poltiques locals d'ocupaci. La regidora d'Ocupaci, Patricia Puerta, ha avanat que ja s'han iniciat contactes i mantingut reunions amb associacions empresarials i collectius que treballen en el sector de la logstica-economia blava, un dels quatre sectors emergents identificats a Castell com a decisius per al desenvolupament socioeconmic local.

L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha destacat que aquest document va identificar quatre sectors emergents a la ciutat que sn estratgics i que estan tots ells emmarcats en la innovaci i la sostenibilitat, mbits en els quals ja hem comenat a treballar des de l'Ajuntament. Els quatre sectors emergents que han sigut detectats com a decisius per al desenvolupament socioeconmic local sn el de la logstica-economia blava, les energies sostenibles, els serveis avanats i la biotecnologia.

En concret, en els ltims mesos s'han mantingut trobades amb l'Associaci provincial d'empreses d'excavacions i moviments de terra (APECAS), l'Associaci Valenciana d'Empresaris de Maquinria (AVEMCOP), l'Associaci Empresarial castellonenca de transports de mercaderies per carretera (ACTM), l'Associaci Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Cermics (ASCER), amb PortCastell, la Confraria de Pescadors de Castell i la Cambra de Comer de Castell.

Tota una srie de trobades encaminades a dissenyar i planificar nous cursos de formaci a mesura per a donar resposta a noves necessitats empresarials i ampliar les oportunitats de les persones desocupades, propiciant una major inserci laboral, ha apuntat Puerta.

Cal recordar que el document Estratgies d'Ocupaci va destacar la important projecci econmica del Port i situa a Castell com a centre logstic del districte cermic i del conjunt d'activitats industrials de l'rea metropolitana. Al dinamisme de l'activitat porturia se li suma la futura estaci intermodal i el desenvolupament de la drsena sud, per la qual cosa, des de l'Ajuntament de Castell, estem ja fixant les bases del que ser una nova formaci a mesura per a donar resposta a les noves necessitats, ha destacat la regidora d'Ocupaci.
Segueix-nos: