Castell es reunir amb el Cadastre a meitat de gener per a avanar en la revisi de valors dels habitatges
L'alcaldessa Amparo Marco ha insistit en la necessitat d'ajustar el valor dels immobles a la realitat econòmica actual. 

El Govern Municipal ja ha obtingut resposta a la carta remesa per l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, a la Gerència Territorial del Cadastre sol·licitant l'inici de la revisió dels valors cadastrals dels habitatges de la ciutat de Castelló que serveixen de base per a calcular l'impost de béns immobles (IBI). La Gerent Territorial, Mercedes Marco, ha comunicat la convocatòria d'una reunió per a intervinguts de gener amb caràcter previ a l'inici dels treballs per a l'aprovació d'una nova ponència de valors.

L'alcaldessa ha explicat que, segons l'escrit remès per la Gerència Territorial del Cadastre, aquesta primera reunió servirà per a informar sobre el procés dels treballs a desenvolupar, terminis d'execució previstos així com d'alguna estimació econòmica dels resultats del procediment a partir dels estudis que es realitzaran sobre la base de la sol·licitud traslladada pel Govern Municipal.

Amparo Marco ha recordat que l'última revisió de valors cadastrals, aplicada des de 2012, ha provocat un augment de la quantia del rebut de l'Impost de Béns Immobles (IBI) de manera que immobles que han vist devaluat el seu valor per la crisi estan pagant impostos concordes als valors anteriors a la crisi.

La sol·licitud de redacció de nova ponència de valors cadastrals pretén ajustar el valor de l'habitatge a la realitat econòmica actual. "No volem que els veïns i les veïnes de Castelló seguisquen pagant imposats per aqueixos béns en virtut d'un valor fixat abans del col·lapse del mercat immobiliari i per açò hem activat ja tota la tramitació perquè es puga iniciar la revisió", ha insistit.

Per la seua banda, el regidor responsable de l'àrea de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, ha explicat que paral·lelament a aquesta revisió de valors cadastrals el Govern Municipal ha aprovat una revisió d'ordenances fiscals basada en la progressivitat i la justícia social perquè paguen menys els qui menys tenen. Entre les mesures, ha recordat Lorenzo, el coeficient de l'IBI s'ha rebaixat un 5% a les famílies, passant així del 0,7875% al 0,7475%, "el més baix dels tipus aplicats per aquest ajuntament des de 2007".

L'edil ha defensat que "amb aquesta decisió anem a evitar un augment de dos milions en la càrrega fiscal sobre les famílies, que és el que haurien pagat si haguérem mantingut el mateix coeficient". Tant l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, com el regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, han destacat la importància que s'engegue la revisió de valors cadastrals per a ajustar el pagament d'impostos que després fan els ciutadans en funció d'aquesta valoració.


Segueix-nos: