La Universitat Autnoma de Barcelona premia la transparncia de lAjuntament de Castell


El consistori ha obtingut el reconeixement del Segell Infoparticipa amb una puntuaci del 88%

udio d'Ignasi Garcia


La Comissi Coordinadora del Segell Infoparticipa ha informat de la concessi a lAjuntament de Castell de la Menci Infoparticipa 2019, desprs que les diverses accions que porta a terme el consistori en favor de la transparncia hagen obtingut una puntuaci del 88%. La valoraci suposa una reconeixement a tot el treball dels personal municipal i les diverses rees de govern implicades en el desenvolupament del portal de transparncia, una eina concebuda per a facilitar laccs a la ciutadania i que totes les dades siguen comprensibles i fcilment analitzables.

Aix ho ha manifestat el regidor de Transparncia i Bon Govern, Ignasi Garcia, per a qui el reconeixement marca els nous objectius pels quals hem de treballar en els prxims mesos per a millorar ms encara les eines amb que la ciutadania pot conixer qu fa el seu ajuntament i com sinverteixen els diners pblics.

La comissi est integrada per representants de la Facultat de Cincies de la Comunicaci de la Universitat Autnoma de Barcelona i de l'Observatori de Governana i Transparncia de la Universitat Cardenal Herrera. Ha valorat, entre altres aspectes, la publicaci de lexecuci trimestral del pressupost, dels objectius destabilitat pressupostria, les modificacions pressupostries i el desenvolupament de concursos pblics.

El Segell Infoparticipa, el qual ja va premiar lany passat el treball fet per Castell en matria de transparncia, ha analitzat tamb amb resultats satisfactoris la publicaci al web municipal de les subvencions atorgades, el convenis signats i els contractes majors i menors formalitzats. Aix mateix, han valorat la publicaci dun Pla de Govern, de les actes del ple i de la liquidaci dels pressupostos de lexercici anterior.

Cal recordar que el panell de govern obert de Castell permet fer un seguiment de tots els objectius marcats per lAcord de Fadrell i comprovar lestat de tramitaci gesti en qu es troben. Durant tot lany 2019, el panell de Govern Obert de Castell va rebre 11.113 visites. Aix suposa que el trnsit, des de la seua activaci en 2015, es va multiplicar per sis. El web facilita la ciutadania laccs a dades sobre pressupost, bens immobles municipals, participaci ciutadana i acords plenaris, entre altres.
Segueix-nos: