Castell se situa entre els cinc ajuntaments ms transparents del territori valenci


El Segell Infoparticipa de la Universitat Autnoma de Barcelona premia la transparncia del consistori desprs danalitzar ms de mig miler ajuntaments

udio d'Ignasi Garcia


La Comissi Coordinadora del Segell Infoparticipa ha situat lAjuntament de Castell entre els cinc ms transparents del territori valenci. Ho ha constatat lequip de persones expertes que ha analitzat el web i els procediments de comunicaci amb la ciutadania del consistori i que li ha atorgat una puntuaci del 87,5%. Lestudi ha analitzat ms de 540 ajuntaments i les tres diputacions provincials del Pas Valenci i ha tingut en compte ms de 26.000 indicadors.

s un orgull que el nom de Castell se situe, en aquesta ocasi i desprs dany de treball, entre els exemples ms clars de transparncia i s motiu de felicitaci al nostre personal que hagem obtingut una qualificaci tan elevada en una avaluaci que ha tingut en compte tants indicadors. Aix sha manifestat el regidor de Transparncia i Bon Govern, Ignasi Garcia, qui ha compartit el guard amb la secretria de lAjuntament de Castell, Concepcin Juan, i el tcnic de Modernitzaci, Carlos Izquierdo. De fet, va ser Izquierdo lencarregat de recollir el diploma com a representat del consistori.

El Segell Infoparticipa ja ha premiat la transparncia de lAjuntament de Castell en diverses ocasions. Valora significativament la publicaci en la pgina oficial del consistori de les subvencions atorgades, els convenis signats i els contractes majors i menors formalitzats. De la mateixa manera, des del Segell Infoparticipa han valorat el Pla de Govern, el qual publica les actes dels plenaris aix com la liquidaci dels comptes de lany anterior.

La Comissi Coordinadora del Segell Infoparticipa est formada per representants de la Facultat de Cincies de la Comunicaci de la Universitat Autnoma de Barcelona i l'Observatori de Governana i Transparncia de la Universitat Cardenal Herrera. Shan valorat aspectes que tenen a veure amb la informaci fiscal de lAjuntament aix com lexecuci trimestral del pressupost, les modificacions pressupostries o la publicaci dels concursos pblics.

El panell de Govern Obert de lAjuntament de Castell permet fer un seguiment dels acords de lAcord de Fadrell o, tamb, facilita laccs a la ciutadania a dades fiscals, publica bns immobles municipals, promou la participaci ciutadana, entre altres qestions que han estat valorades pel Segell Infoparticipa. Recentment, el consistori tamb ha comenat a publicar dades sobre la recuperaci danimals en la via pblica.
Segueix-nos: