Castell ser ciutat cardioprotegida amb desfibrilladors en els edificis municipals


Salut Pública i Seguretat Ciutadana impulsen un programa conjunt que contempla la instal·lació de 30 equips.

Castelló serà una ciutat cardioprotegida en 2018. El treball conjunt de les regidories de Salut Pública i Seguretat Ciutadana, dirigides per Mary Carmen Ribera i Antonio Lorenzo, respectivament, va a fer possible aquesta aposta que el seu objectiu és fer de Castelló una ciutat saludable.

Ribera ha explicat que "el projecte està en marxa i l'estratègia contempla la instal·lació d'un total de 30 desfibril·ladors en edificis municipals i punts estratègics de gran afluència, l'últim que s'ha col·locat ha sigut en el Palau de la Festa i en les pròximes setmanes s'anirà dotant gradualment d'aqueixos equips a altres dependències".

Ara mateix, setze espais esportius ja disposen de desfibril·ladors i aquests són les piscines Olímpica, Emilio Fabregat i Castalia, els pavellons Ciutat de Castelló, Fernando Úbeda Mir i Pablo Herrera, les instal·lacions del Gaetà Huguet i Xenxo, Ciutat Espotiva, parcs esportius Sindical i Gran Via i instal·lacions Sant Agustín i Sant Marcos, Perpetu Socorro, Rafalafena i Javier Marquina.

Les pròximes dependències que disposaran en breu d'aquests equips van a ser el recinte de la Pèrgola, la central de Policia Local en l'antiga caserna Tetuán XIV, l'edifici nou en el centre de la ciutat, les tinences d'alcaldia Grau, Nord, Sud, Est i Oest, dos vehicles patrulla de la Policia Local i un altre d'intervenció de Bombers i els centres escolars CEIP Castalia i CEE Castell Vell.

Amb tot, Ribera ha assenyalat que "es tracta d'estar preparats per a actuar de forma immediata quan una persona pateix una aturada cardíaca enfortint així la cadena de supervivència ja que parlem d'un problema molt greu de salut pública, un problema que representa un risc mortal per a un ampli sector de la població, és per açò que en el Govern Municipal hem impulsat amb determinació aquesta acció".

Per la seua banda, Lorenzo ha manifestat que "el personal d'aquells centres municipals en els quals es van instal·lant els desfibril·ladors està rebent una formació específica sobre reanimació cardiovascular i la utilització dels equips". Cal destacar que 22 d'un total de 30 desfibril·ladors han sigut adquirits pel propi Ajuntament de Castelló, set han sigut cedits per la Diputació Provincial i el que s'ha instal·lat en Rafalafena ha sigut comprat pel propi club.


Segueix-nos: