Castell controlar locupaci de les seues platges amb dron i intelligncia artificial per a evitar concentracions
Castell controlar locupaci de les seues platges amb dron i intelligncia artificial per a evitar concentracions

L'alcaldessa destaca l'aposta per unes platges segures a l'sser la primera ciutat de la provncia que posa en marxa aquest servei

udio d'Amparo Marco


udio d'Omar Braina


Les platges de Castell comptaran enguany amb un nou servei de control i detecci de les concentracions de persones per a garantir les distncies i les mesures de prevenci davant la covid-19. L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, i el regidor de Seguretat Pblica i Emergncies, Omar Braina, han presentat aquest dilluns el nou servei, que combina la vigilncia mitjanant un dron i la intelligncia artificial, que estar en marxa des de dem dimarts fins al 15 de setembre.

Marco ha anunciat que aquest servei de control mitjanant dron s el primer que es posa en marxa a les platges de la provncia de Castell. Tenim unes platges privilegiades amb un gran espai per a poder gaudir sense aglomeracions, per garantirem unes platges segures aquest estiu grcies a aquest sistema de control de l'aforament en temps real, ha explicat. L'alcaldessa ha estacat que la posada en marxa des de dem d'aquest servei s un exemple de la nostra aposta per unes platges segures.

El regidor de Seguretat Pblica i Emergncies, Omar Braina, ha explicat que aquest nou servei s'integrar en el Servei de Salvament i Socorrisme en Platges, sota la coordinaci del Cap de Platja i la Direcci del Cap de Protecci Civil. En el moment en el qual el dron detecte una concentraci de persones que puguen no estar complint amb les distncies de seguretat, enviar un avs automtic al pilot que, al seu torn, informar la Policia Local, ha explicat.

Aquest sistema de control i detecci de les concentracions de persones a les platges de Castell s'aplicar en les tres platges (Serradal, Gurug i El Pinar) fins al prxim 15 de setembre amb un horari de 10.00 a 20.00 hores. Es tracta d'un sistema d'intelligncia artificial, muntat en un RPAS (sistema aeri tripulat per control remot), per a la prestaci de les funcions de control i detecci de les concentracions de persones a les platges de Castell, en el marc de la situaci de crisi sanitria ocasionada per la covid-19.

Aquest servei realitzar labors de reconeixement rutinari de les platges, amb especial atenci a les concentracions i afluncia de banyistes, per tamb participar en missions de salvament, ja que compta amb dos flotadors que pot llanar individualment sobre la persona en situaci de risc d'ofegament. Aix ens permetr actuar amb major rapidesa en casos de risc, ha apuntat Braina.

El dron est especficament dissenyat per al seu s en platges en serveis com el comptatge de persones, comunicaci en temps real, reducci del temps de resposta en salvament i emergncies, realitzar rpides batudes de les zones de bany, posicionament de vctimes, etc. A ms, incorpora un megfon per a transmetre indicacions als banyistes.

Aquest nou servei es completar en prximes setmanes amb un enlla web a travs del qual consultar en temps real l'ocupaci de cada sector de les platges de Castell, aix com altres informacions com el color de les banderes que permeten el bany.
Segueix-nos: