Marco lloa "l'esfor i dedicaci" de la Policia Local en un any marcat per la covid-19


L'alcaldessa presideix el Dia de la Policia Local i destaca la "labor fonamental" dels i les agents per a fer front a la pandmia

L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha presidit aquest dimarts el Dia de la Policia Local en un acte celebrat en les dependncies de Tetuan 14. Marco ha aprofitat la celebraci de Sant Miquel, patr del cos de seguretat local, per a agrair el seu "esfor i dedicaci" en un any "especialment complex" marcat per les actuacions derivades per l'estat d'alarma i l'emergncia sanitria i social per la covid-19.

"La Policia Local de Castell ha demostrat dia a dia la seua vocaci de servei pblic, protegint no sols la nostra seguretat, sin tamb la nostra salut", ha dit Marco. L'alcaldessa ha agrat als i les agents de la Policia Local la seua labor per a "vetlar pel compliment de les restriccions sanitries i per a informar la ciutadania". "La seua labor ha sigut i s fonamental per a fer front a la pandmia, amb aquest homenatge vam mostrar nostra ms sincera gratitud i reconeixement", ha manifestat durant l'acte presidit al costat de l'edil de Seguretat Pblica i Emergncies, David Donate.

Durant l'acte del Dia de la Policia Local s'han atorgat les condecoracions i proposat distincions al mrit policial, entre les quals destaquen, la medalla d'Or del Cos al bomber del Servei de Prevenci i Extinci d'Incendis i Salvament de Castell, Adrin Beas. Aix mateix, s'ha entregat un document commemoratiu als i les agents proposats a la Direcci General de l'Agncia Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergncies de Presidncia de la Generalitat per a la Creu al Mrit Policial amb Distintiu Roig a J. M. R. M. i M. L. D.T. C, per la seua intervenci en un cas de violncia de gnere, que va tindre lloc el 10 de mar; als agents A. T. H. i H. H. M., proposats a la Creu al Mrit Policial amb Distintiu Blau per la seua intervenci en un incendi ocorregut el dia 1 d'agost en el qual van amagar a l'habitant i al gos de l'habitatge afectat. Tamb s'ha condecorat amb la Creu a la constncia policial als agents que han complit entre 20 i 35 anys de servei.

A ms, s'ha atorgat l'esment pblic Ciutadania de l'any a les dues persones que van intervindre el 12 de febrer en la retenci d'una persona, fins a l'arribada de la policia, que portava un ganivet i intentava apunyalar a una altra. Tamb s'ha reconegut la labor d'una altra persona que va actuar el 23 d'agost en el rescat d'una dona a la platja del Serradal.

D'altra banda, s'ha fet un reconeixement singular als Instituts d'Ensenyament Secundari de Castell que han resultat guanyadors del concurs ComunicaJove en el curs 2019/2020, un programa pioner de comunicaci que acosta la Policia Local al collectiu juvenil mitjanant la divulgaci d'informaci til i d'inters per a l'estudiantat.


Segueix-nos: