Castell renova el protocol VioGn per a la protecci de les vctimes de violncia de gnere


LAjuntament aprova lacord de collaboraci i coordinaci entre la Policia Nacional i la Policia Local

udio d'Amparo Marco


L'Ajuntament de Castell ha celebrat aquest dimecres una Junta Local de Seguretat en la qual s'ha aprovat la renovaci del protocol de collaboraci i coordinaci entre la Comissaria provincial del Cos Nacional de Policia i la Policia Local de Castell per a la protecci de les vctimes de violncia de gnere i la continutat de la incorporaci del Cos Local de Policia al Sistema de Seguiment Integral dels Casos de Violncia de Gnere (VioGn) del Ministeri de l'Interior. El protocol ve a donar resposta a la renovaci del signat l'any 2011 per a adaptar-lo i actualitzar-lo a la situaci i normativa actual.

L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha explicat que grcies a aquest conveni, "s'estableixen els procediments policials i formes de collaboraci i coordinaci entre tots dos cossos per a garantir la protecci de les dones vctimes del terrorisme masclista en el terme municipal". "La lluita contra aquesta xacra s una responsabilitat i un objectiu de totes les administracions, amb aquest protocol que hui renovem, reforcem el nostre comproms amb la protecci de les dones vctimes de la violncia masclista", ha indicat.

El regidor de Seguretat Pblica i Emergncies, David Donate, ha destacat la importncia de la renovaci d'aquest protocol pel que implica per a "optimitzar" els recursos humans i materials i "augmentar la collaboraci policial per a una millor eficcia de la protecci de les vctimes, que permeta garantir tant l'atenci i assistncia com el compliment efica de les mesures de protecci".

Entre les actuacions de la Policia Local de Castell sobre la base d'aquest protocol est el del trasllat de les vctimes a Comissaria Provincial del Cos Nacional de Policia per a la interposici de la denncia, seguiment de vctimes i de les ordres de protecci, aix com acompanyament a jutjats, entre altres gestions de suport i protecci a les dones vctimes del terrorisme masclista en coordinaci i collaboraci amb la Policia Nacional.
Segueix-nos: