L'Ajuntament promou un nou procs participatiu per a reformar el parc de la Panderola en el Grau


La vicealcaldessa Ali Brancal i el tinent d'Alcaldia Rafa Simó destaquen l'aposta per recaptar propostes ciutadanes per a remodelar un dels espais més emblemàtics del Grau.

Vols que hi haja zona esportiva? Vols mantenir les zones de columnes? Vols que hi haja una zona canina? Tobogans? Gimnàs urbà per a adults? Aquestes són algunes de les preguntes que es plantegen en el nou procés participatiu ciutadà sota el nom de ‘La Panderola que tu vulgues en tres passos’ que permetrà dissenyar la reforma integral del parc de la Panderola en el Grau. El tinent d'Alcaldia del Grau, Rafa Simó, i la vicealcaldessa i regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, han presentat avui aquest procés que romandrà obert des d'avui fins al 31 de gener per a arreplegar les opinions de veïns i veïnes.

Simó ha assegurat que "la millora del parc de la Panderola, construït en la dècada dels 80, és una aposta que ja tenia en ment el Govern municipal i que s'ha confirmat com una necessitat per a la ciutadania en el procés de participació Grau Xarxa Oberta". El tinent d'Alcaldia del Grau ha explicat que "una vegada es recopile la informació, els tècnics municipals redactaran el projecte amb l'objectiu que les obres de reforma puguen arrancar en el segon semestre de 2018".

"Aquest nou procés demostra que Grau Xarxa Oberta està molt viu, tant des del punt de vista de la participació ciutadana com des de l'àmbit social i de l'urbanístic", ha apuntat el regidor Rafa Simó, qui ha destacat que "es tracta d'un espai emblemàtic per al Grau que volem impulsar amb una remodelació que permeta modernitzar-ho, adequar-ho a les sensibilitats actuals i incorporar els suggeriments que ens faça arribar la ciutadania".

La vicealcaldessa i regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, ha assenyalat que aquest procés inclou el repartiment d'un fullet estructurat en tres parts: la primera conté preguntes sobre si es mantenen o no elements actuals; la segona inclou propostes amb possibles nous elements com a tipus de paviments, instal·lacions esportives, fonts, tobogans, etcètera, i, finalment, un apartat obert de suggeriments perquè la gent puga fer arribar qualsevol aspecte o suggeriment que no s'haja tingut en compte.

"Tan important és el quin com la forma d'escometre'ls i aquest procés, molt senzill, gràfic i presencial, suposa una manera més dels mecanismes de participació que podem impulsar des de l'administració", en paraules de Brancal. Solament cal aportar el DNI, any de naixement i si és home o dona. "És un qüestionari àgil, ràpid de respondre, gràfic i amb una part oberta per a altres suggeriments que ens permetrà arreplegar molta quantitat d'informació perquè després els tècnics redacten el projecte", ha insistit Brancal.

Finalment, el tinent d'Alcaldia del Grau i regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha apuntat que aspectes com l'accessibilitat "es van a abordar per a eliminar les barreres arquitectòniques que ara existeixen en la Panderola, per açò no apareixen com una alternativa en el qüestionari, perquè és evident que s'han d'executar aquestes millores i també es va a mantenir l'edifici d'associacions i el colomar".


Segueix-nos: