Participaci redefineix les ajudes a associacions de Castell per a combatre els conseqncies del Covid


Dotada amb 80.000 euros, la convocatria amplia el termini de justificaci i inclou els treballs de desinfecci dels locals entre les despeses subvencionables

udio de Francesc Mezquita


El govern de Castell ha donat hui llum verda a les bases especfiques per a la concessi de subvencions destinades a fomentar la participaci ciutadana i lassociacionisme a la ciutat. La convocatria est dotada amb 80.000 euros i ha ampliat el termini de justificaci respecte a altres anys.

Daquesta manera cobrim tamb el perode en que no shan pogut realitzar activitats i donem ms marge per a completar els projectes com ha explicat el regidor de Participaci Ciutadana, Francesc Mezquita. Ledil ha recordat que la finalitat s que les associacions puguen tornar a lactivitat i contribuir a la recuperaci econmica de Castell motiu per qual amb aquestes ajudes tamb es podran cobrir ladquisici dequips de protecci individual, despeses de serveis de neteja i desinfecci per a la reobertura del local.

Per primera vegada, la convocatria dona la possibilitat de fer un Projecte dAprenentatge-Servei, s a dir projectes que estan destinats a joves per a afavorir l'aprenentatge real a travs d'una acci ciutadana de carcter social, ha explicat Mezquita. Hi ha una adaptaci a la nova realitat i flexibilitat, fent valer les peticions que ens traslladen les associacions, ha aclarit el regidor de Participaci per a que no ens podem detindre en la pandmia perqu ara, ms que mai, les associacions sn el motor i pols d'aquest ciutat.

Aix, poden optar aquestes ajudes el projectes executats per associacions amb presncia a Castell de la Plana i que impulsen la participaci ciutadana i lassociacionisme des de l'1 de juliol de 2020 fins al 31 dagost de 2021. Entre els aspectes que puntuar lequip de valoraci tcnica destaquen la collaboraci amb altres associacions o entitats de la ciutat, la inclusi de la perspectiva de gnere i el foment del llenguatge inclusiu i la presentaci clara de dades com la calendaritzaci de les activitats, el pressupost i els recursos humans i materials necessaris per desenvolupar el projecte.

El termini per a la presentaci de sollicituds ser de 20 dies hbils, a partir l'endem de la publicaci de la convocatria al Butllet Oficial de la Provncia (BOP) de Castell. Tamb es publicaran les bases al tauler d'anuncis de lajuntament i al web municipal. Les entitats beneficiries hauran de justificar, com a mnim, la quantitat igual a la totalitat de la subvenci concedida. La justificaci de la despesa haur de presentar-se fins al dia 15 de setembre de 2021.
Segueix-nos: