Castell amplia la seua xarxa d'installacions esportives municipals amb el Parc Ciclista


L'Ajuntament destaca la importncia d'aquest projecte, una demanda ciutadana, per a la prctica i aprenentatge del ciclisme de manera segura

udio d'Amparo Marco


udio de Francesc Mezquita


L'Ajuntament de Castell ha ampliat la seua xarxa d'installacions esportives municipals amb la finalitzaci de les obres del Parc Ciclista-Ciutat de la bicicleta situada en la zona oest de la ciutat. La nova installaci, l'obra de la qual ja sigut recepcionada aquesta setmana, consta d'un circuit ciclista tancat amb possibilitat de dividir el recorregut en dos circuits, un circuit de ciclisme de muntanya, un espai auxiliar per a practicar exercicis complementaris i un edifici en el qual se situen dotacions com a zones de magatzematge, condcies i una cafeteria.

L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha recalcat l'augment de les dotacions esportives de la ciutat amb aquest Parc Ciclista del qual podran fer s els clubs i aficionats al ciclisme, patinatge o triatlon. "La ciutat disposa d'aquesta nova installaci esportiva a l'aire lliure, una dotaci que va ser una petici de la ciutadania, especialment pels clubs professionals i els afeccionats de la ciutat, i que ja s una realitat", ha manifestat Marco. "Des de l'Ajuntament de Castell donem resposta a les demandes ciutadanes i aquest Parc Ciclista s un exemple d'aix", ha apuntat.

Marco ha visitat les installacions, una vegada finalitzada l'obra, al costat dels regidors d'Urbanisme, Jos Luis Lpez; Esports, Omar Braina; i Participaci Ciutadana, Francesc Mezquita. El projecte, que va ser adjudicat per 490.583 euros ms IVA, ha sigut finanat pels Pressupostos Participatius de l'Ajuntament.

El Parc Ciclista se situa entre el carrer Grcia i la carretera Ribesalbes, al costat de la Universitat CEU Cardenal Herrera, a la Ciutat del Transport. El regidor d'Esports, Omar Braina, ha destacat aquesta nova dotaci que "permetr gaudir de la prctica del ciclisme i la pista de bicicleta de muntanya tant a nivell professional com afeccionat". La installaci, que ser gestionada pel Patronat Municipal d'Esports, permetr la prctica del ciclisme de manera segura per a totes les edats, especialment als xiquets i xiquetes que es vulguen iniciar en el ciclisme. "Aquesta Ciutat de la Bicicleta ofereix un espai segur per a l'aprenentatge i la prctica de diferents modalitats de ciclisme", ha explicat.

Per al regidor de Participaci Ciutadana, Francesc Mezquita, l'execuci d'aquest projecte s una mostra de "com els Pressupostos Participatius poden portar avant iniciatives que beneficien el conjunt de la ciutadania". "El govern municipal ha fet un exercici d'escolta i d'atenci a les necessitats que ens han plantejat les venes i els vens de Castell i, una vegada avalades les propostes, l'objectiu ara s complir amb els resultats de les votacions a curt termini", ha explicat l'edil en referncia als pressupostos participatius. Quant al parc ciclista, Mesquita ha volgut agrair la implicaci en el projecte que va tindre l'anterior regidor d'Educaci i Esports, Enric Porcar, per a qui "aquesta actuaci sempre va ser prioritria".


Segueix-nos: